Dzsingiszfik versenye

2010. október 12., kedd, Magazin

Egyre nagyobb a származási verseny a kazahok között annak bizonyításáért, hogy Dzsingisz kán vére folyik ereikben.

Az utóbbi három évben több mint háromszáz kazah küldte el génmintáját egy amerikai laboratóriumba, hogy bizonyítani tudja, valóban a világpusztító mongol hadúr leszár­mazottja. Tavaly külön könyv jelent meg Dzsingisz állítólagos leszármazottjainak névsorával, és több ezren lobbiztak azért, hogy felkerülhessenek a listára — adta hírül a Daily Telegraph.
Dzsingisz kán neve Eurázsiában egyet jelent a kegyetlen pusztítással — Mongóliát és Ka­zahsztánt kivéve, ezekben hősnek számít. Kazahsztán 1991-ben nyerte el függetlenségét — kikerült a Szovjetunióból —, és azóta kormánya buzgón hangsúlyozza a kazah történelem és nemzeti örökség ismeretének fontosságát. A ,,dzsingiszek" tízéves kutatómunkával megszületett lajstromkönyvét az állami média igyekezett minél szélesebb körben reklámozni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-12: Magazin - :

Bond-bicikli

Lángszóróval, lánctalppal és üléskatapulttal felszerelt James Bond-biciklit építtetett egy brit biztosító. Nem tömeggyártásra szánja, hanem egy londoni kiállításon akarja felhívni vele magára a figyelmet.
2010-10-12: Magazin - :

Hogy mik vannak!

,,Ököltészet"
Versbokszbajnokságot vívnak Japánban: a költők ökölvívóringben csapnak össze — de csak szóban. A menetek rövidek, és csak egy van páronként. A poéták három percet kapnak, hogy verset rittyentsenek a helyszínen megadott témára, aztán nekiesnek egymásnak ököl helyett költeményeikkel.