Hosszabb lesz a sugási síszezon

2010. október 12., kedd, Közélet

Ebben a hónapban átadja a kivitelező a sugásfürdői fejlesztésnek azt a részét, melyet a turisztikai minisztérium finanszírozott: az új sípályát felvonórendszerrel, éjszakai kivilágítással, hóágyúval.

Utóbbi két rendszert a régi pályára is felszerelték, így mindkettő jobban kihasználható lesz. A városvezetés szerint a fejlesztéssel Sugásfürdőn a síszezon kétszeresére hosszabbítható. Ugyancsak a turisztikai minisztérium támogatásából készült el a két pálya aljánál az új lesikló felvonójának irányító részén és a hóágyú pumpaházán kívül a hegyimentőknek is otthont adó, illetve öltözőt, mellékhelyiséget, valamint vendégszobákat magában foglaló épület. A telep másik felében A borvíz útja program részeként a kezelőbázis készül, ez télire pirosban állni fog, a hideg évszakban a belső munkálatokat végzik. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-10-12: Közélet - Iochom István:

Kritikán aluli útjavítás Szentkatolna és Hatolyka között

Csak a múlt hónapban kerített sort a megyei útügyi igazgatóság Felső-Há­romszéken a mezőföldi Szentkatolna és Hatolyka közötti, szinte járhatatlanná vált útszakasz kátyúzására.
2010-10-12: Közélet - :

Ikerkiállítás

Vargha-Welther Júlia és Kiss László Auszt­riában élő festőművész közös tárlata nyílt meg tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.