Ikerkiállítás

2010. október 12., kedd, Közélet

Vargha-Welther Júlia és Kiss László Auszt­riában élő festőművész közös tárlata nyílt meg tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.

Kiállításuk párja a csíkszeredai Kri­terion Galériában látható. Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész megnyitóbeszédében a két alkotó még Erdélyben kezdődő, nehéz körülmények között kibontakozó karrierjét ismertette. A Székely­földről huszonöt éve elszármazott házaspárnál a közös minőséget keresve, a nyilvánvaló különbségeket is kiemelte alkalmazott színhatásaik elemzése közben. Mindkettejük festői törekvésében a születés és az elmúlás csodája esztétikai értelemben értett szépségének keresését emelte ki.

Kép és szöveg: Albert Levente

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-10-12: Közélet - :

Hosszabb lesz a sugási síszezon

Ebben a hónapban átadja a kivitelező a sugásfürdői fejlesztésnek azt a részét, melyet a turisztikai minisztérium finanszírozott: az új sípályát felvonórendszerrel, éjszakai kivilágítással, hóágyúval.
2010-10-12: Közélet - :

Lehavazott Kommandón

A hét végén lehullott az első hó Kommandón, szombatról vasárnapra virradó éjszaka húszcentis hóréteg borította be a települést, és megtörtént az első baj is, a hótól elnehezedett faágak miatt áram nélkül maradt a falu.