Határidő előtt befejezik a Mikó felújítását

2010. október 12., kedd, Közélet

Jól halad a Székely Mikó Kollégium új tornatermének építése, a kivitelező a tervezett ütemnél gyorsabban dolgozik, így várhatóan a jövő tanév megkezdésére elkészül az új épületrész.

A Mikó felújítására Sepsiszentgyörgy a Regionális Operatív Programban nyert pályázatot, elsőként a kicsi épületet bővítették, a tetőtérben kialakított négy teremmel gyarapodott az iskola. Ezt a munkálatot a kivitelező, ígéretéhez híven, az idei tanév megkezdése előtt átadta. A régi tornaterem helyére tervezett többrendeltetésű épületnél is gyorsan haladnak, s a pályázatban szereplő 2012-es határidő előtt befejezhetik az iskolai ünnepségek megtartására is alkalmas tornatermet, könyvtárat magában foglaló épületet, melynek tetejére nyitott sportpályát is terveztek. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1394
szavazógép
2010-10-12: Közélet - :

Lehavazott Kommandón

A hét végén lehullott az első hó Kommandón, szombatról vasárnapra virradó éjszaka húszcentis hóréteg borította be a települést, és megtörtént az első baj is, a hótól elnehezedett faágak miatt áram nélkül maradt a falu.
2010-10-12: Közélet - :

Új köntösben a szentkatolnai községháza

Az építők az utolsó simításokat végzik a szentkatolnai községházán, a felújított épület szigetelése és meszelése már befejeződött.