Lehavazott Kommandón

2010. október 12., kedd, Közélet

A hét végén lehullott az első hó Kommandón, szombatról vasárnapra virradó éjszaka húszcentis hóréteg borította be a települést, és megtörtént az első baj is, a hótól elnehezedett faágak miatt áram nélkül maradt a falu.

A hibát igen gyorsan kijavították, mint kiderült, ezúttal nem törtek le az ágak, csak a fenyők csúcsa érintette a vezetéket, és délben már ismét égett a villany a faluban — mondta el Kocsis Béla polgármester. A villanyvállalat vezetőivel hosszabb távú megoldást igyekeztek találni, hogy ne ismétlődjék meg minden nagyobb havazáskor az áramszünet: az állami és magánerdészetek engedélyével a villanyvállalat megtisztítaná a magasfeszültségű oszlopok három-öt méteres körzetét. Tegnap délben még állt a hó Kommandón, az úton már elolvadt, de a faluban még 8—10 centiméteres volt. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-10-12: Közélet - :

Ikerkiállítás

Vargha-Welther Júlia és Kiss László Auszt­riában élő festőművész közös tárlata nyílt meg tegnap délután a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban.
2010-10-12: Közélet - :

Határidő előtt befejezik a Mikó felújítását

Jól halad a Székely Mikó Kollégium új tornatermének építése, a kivitelező a tervezett ütemnél gyorsabban dolgozik, így várhatóan a jövő tanév megkezdésére elkészül az új épületrész.