Mikulás-mentes övezetet!

2010. október 13., szerda, Magazin

Egy katolikus segélyszervezet Né­metor­szág­ban Mikulás-mentes övezet kialakítására szólít fel, mert megelégelte, hogy reklámfigurának használják Szent Miklós ,,utódját", akihez ráadásul nem sok köze maradt.

A Bonifatiuswerk nevű szervezet szerint a Mikulás a reklámipar szülötte, hogy minél több árut lehessen eladni, és ,,a fogyasztói társadalom képviselője". Mindemellett alig van köze a történelmi alakhoz, Szent Miklóshoz, aki a gyerekek védelmezője, a szükséget szenvedők segítője. A Mikulás-mentesítési kampányhoz csatlakozott több német közszereplő. ,,Szent Miklós belső gazdagságot akar adni a gyermekeknek, nem pedig a sóvárgást szítani bennük az anyagi javak iránt" — mondta a kezdeményezéssel egyetértően Nina Rügen tévés személyiség.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-13: Magazin - :

Kőkorszaki Pompeji

Norvégia déli részén, Kristiansand közelében kőkorszaki Pompeji maradványait tárták fel — az öt és fél ezer éves tengerparti települést annak idején néhány óra leforgása alatt temette be a homok.
2010-10-13: Elhalálozás - :

Elhalálozás