A rendőrség új épületeFolytatják vagy átadják?

2010. október 13., szerda, Közélet

A jövő évi költségvetésben szerepel a sepsiszentgyörgyi rendőrség új épületének finanszírozása — ezt mondta a helyi hatóságoknak Traian Igaş belügyminiszter múlt heti háromszéki látogatásakor, a szaktárca tervei szerin 2013-ra készülne el a székház.

Idén nincs pénz az építkezésre, így biztos, nem folytatódik a munka. A 2008-ban megkezdett rendőrségi székháznak eddig alig nyolc százaléka készült el, s várhatóan a meglévő részek állaga is romlik a télen.
A beruházás teljes értékét 50 millió lejre becsülik, eddig 3,5 milliót utaltak ki. Augusztusban a régi, visszaszolgáltatott székhelyéről a csendőrség épületébe költözött a megyeszékhelyi rendőrség, s kiderült, a két intézmény jól elfér egymás mellett, pénteken Igaş is elégedett volt a körülményekkel. Ígérte, megfontolja Antal Árpád polgármester kérését, aki felajánlotta, a város szívesen átveszi és befejezi saját céljaira a megkezdett épületet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1410
szavazógép
2010-10-13: Közélet - Fekete Réka:

Pinokkió közöttünk

Az erdélyi bábszínházi színpad egyik legesendőbb, legkiszolgáltatottabb és a gyermekek védelmét, szeretetét a legmagasabb fokon megtapasztaló fabábuja az a Pinok­kió, amely hétfőn érkezett a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumba.
2010-10-13: Közélet - :

Több pénz a Zöld Ház-programra

Az országos Környezetvédelmi Alap több mint egymillió lejjel növelte a Zöld Ház-program háromszéki keretét.