Apad a külföldi tőke

2010. október 14., csütörtök, Közélet

Majdnem 36 százalékkal csökkentek a külföldi működőtőke-befektetések Romániában az év első nyolc hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest — közölte tegnap a jegybank.

Januártól augusztus végéig 1,956 milliárd euró volt a külföldi befektetések értéke, ami 35,9 százalékkal kevesebb, mint 2009-ben — az viszont éppen a fele a 2008-as esztendő külföldi beruházásainak, két éve ugyanis 9,49 milliárd euró áramlott be az országba.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-10-14: Közélet - :

Veszélyes iszaptárolók

Szakértők szerint Romániában is bármikor bekövetkezhet a kolontárihoz hasonló katasztrófa, ugyanis az országban két alumíniumgyár mellett található veszélyes iszapot tartalmazó tároló.
2010-10-14: Belföld - :

Hírsaláta