Megjelent

2010. október 16., szombat, Kiscimbora

A Kézfogás az irodalommal című rovatban a gyermekversek állatvilágáról olvashattok, a Szín-térben pedig felkavaró szépségekről, a Barangolóban a köszönési szokásokról ír a Cimbora.

Megújult a Diákmúzsa rovat, ezentúl a Laterna magica címet viseli, a varázslámpa fényébe pedig a gyergyóalfalvi diákszínjátszó táborban született versek kerültek.
A Cimbirodalomból megismerhetitek Burgum Bélus mesterdetektív ezeregyéjbeli nyomozásait. Hogy hol is lakik ez a Burgum Bélus? Íme, miként vall ő maga erről első füzetében, mely a Pont Kiadónál jelent meg:


Kicsi a világ, de nagyra nőhetne benne a derű! — vallja Burgum Bélus. Burgumburg mesés hely, ahol minden megtörténik, amit csak jókedvünkben elképzelhetünk — vagy el sem tudunk képzelni! Ki ne hallotta volna Piroska és a farkas meséjét? De tudjátok meg, hogy Burgum Bélus, a mesterdetektív kinyomozta, hogy — amúgy igazándiból! — mi történt Piroskával és a vadásszal. És a gonosz farkas életét is megváltoztatta a világhírű nyomozó. Most megismerhetitek Burgum Bélus, Piroska és a farkas titokzatos történetét. A következő füzetekben a nagy nyomozó mellé régi barátja, Malacka, a cirkuszi költő is felzárkózik. Együtt keresik fáradhatatlanul az igazságot.
Megrendelhető potom áron a www.pontkiado.hu oldalról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-16: Kiscimbora - :

Döbrentey Ildikó: A csigacsalád meséje

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy csigacsalád. Heten voltak: csigamama, csigapapa és öt csigacsemete. Mindegyiküknek volt saját háza és uzsonnás táskája.
Csigamama minden reggel letépett egy friss salátalevelet, azt hétfelé osztotta, és a táskákba csomagolta.
2010-10-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Fájdalommal tudatom, hogy a sepsiszentgyörgyi
VASS ÁDÁM ATTILA
életének 47. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2010. október 16-án 14 órakor lesz a homoródalmási háztól.
Pihenése legyen csendes.
Leánya, Kata
4238283