Tűzhalál Kézdivásárhelyen

2010. október 16., szombat, Közélet

Kézdivásárhelyen két személy vesztette életét szerdán késő este, amikor leégett egy putri a Malom utca végében, a vasúton túl, ahol tizenegy roma család — mintegy ötven személy — él a legnagyobb nyomorban.

A kigyúlt viskóban az ötvenéves G. Ibolya és fia, a 31 éves G. Levente tartózkodott, mindketten füstmérgezésben haltak meg, az ajtó felé menekülve érte őket a halál, testük is összeégett. A két emberéletet követelő tragédiát egy égve felejtett gyertya — a kunyhóban nem volt villany —, vagy a kályhából kipattanó szikra okozhatta. Az egész nap káposztavágáson levő anya és fia későn ért haza, mélyen aludtak, s amikor felébredtek, már nem tudtak kimenekülni. A tűzoltók nem tudták járművel megközelíteni a helyszínt, ezért vödrökkel próbálták eloltani a tüzet, de csak a lángok továbbterjedését lehetett megakadályozni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1465
szavazógép
2010-10-16: Közélet - Váry O. Péter:

Zászlóbotrány és következménye

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat csütörtöki ülésén is napirendre került a legutóbbi sepsiszentgyörgyi zászlóbotrány, a békés együttélés elleni támadást sérelmezte a testület két román tagja is.
2010-10-16: Közélet - Hecser László:

Kézművesvásár Baróton

A Hisszük, hogy Fontosak Egyesület és a Listra Egyesület szervezésében kézművesvásárt tartottak Barót főterén a református templom előtti parko­lóban.