Kézművesvásár Baróton

2010. október 16., szombat, Közélet

A Hisszük, hogy Fontosak Egyesület és a Listra Egyesület szervezésében kézművesvásárt tartottak Barót főterén a református templom előtti parko­lóban.

A halmozottan sérült gyermekek foglalkoztatását vállaló szervezet elnöke, Cse­resznyés Emília úgy fogalmazott, az esemény megszervezésével az volt a céljuk, hogy fiataljaik értékeit megmutassák, és eljött az ideje, hogy ők is adjanak annak a közösségnek, amelyik évek óta támogatja munkájukat.
A kis téren több százan sürögtek-forogtak az ízlésesen feldíszített asztalok közt. Lát­nivaló és vásárolni való is volt bőven: Benedek Tímea, Dávid Ildikó, a köpeci óvoda, a Gaál Mózes Általános Iskola speci­ális osztálya, a Baróti Szabó Dávid Középiskola és a Kreatív kör, a Cimbora-óvoda asztali díszt, fülbevalót, mézeskalácsot, karperecet, gyertyatartót, fali díszt s rengeteg csecsebecsét kínált. Keletjük is volt, gyorsan nyíltak a pénztárcák. A bemondó néptáncra szólította a fiatalokat — s nem ez volt a délután egyetlen fénypontja: a bátrak arcukat festethették ki, sötétedést követően a töklámpákat készítők mutathatták meg, milyen félelmetesre is sikerült művük.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1464
szavazógép
2010-10-16: Közélet - Iochom István:

Tűzhalál Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhelyen két személy vesztette életét szerdán késő este, amikor leégett egy putri a Malom utca végében, a vasúton túl, ahol tizenegy roma család — mintegy ötven személy — él a legnagyobb nyomorban.
2010-10-16: Közélet - Fekete Réka:

A szegények mentsék meg az országot?! (Kármentő)

Ha csak egy tyúkocskával is több van egy olyan háztartásban, ahol azért nevelnek szárnyast és egyéb állatot, hogy meglegyen a család betevő falatja, ha minden tartalékot eladva sikerült tíz-húsz évvel ezelőtt traktort vásárolniuk, amit talán ma már nem is használnak, mert azóta a földjüket is eladták...