Szent György-ösztöndíj végzős diákoknak

2010. október 16., szombat, Közélet

Másodszor hirdeti meg a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Szent György-ösztöndíjat, melyre azok a végzős diákok pályázhatnak, kik nem csupán jó tanulmányi eredményeket értek el a középiskolában, de tevékenykedtek a civil szférában, és kivették részüket a közösségi életben is.

A pályázatok leadási határideje idén november 12., eredményhirdetés december elején, az öt legjobb eredményt elérő diáknak a fejenkénti 2000 lejes ösztöndíjat az év utolsó tanácsülésén adják át. Az ösztöndíjak idei kiosztásáról szóló határozattervezetet csupán Bereczki Kinga nem szavazta meg, mint megokolta: nem a határozat tartalma miatt, hanem mert ,,megrendült a bizalma" az ösztöndíjakat kezdeményező Mădălin Guruianuban, aki egy civil szervezet képviselőjeként ,,felelős" a városközpont egyik vendéglőjének ablakába kitett tábláért, mely a közösség jövendőbeli vezetőiként csupa román fiatalokat reklámoz. Az MPP-s tanácstag ezt sértőnek találta, ezért szavazott a határozat ellen. (Vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1451
szavazógép
2010-10-16: Közélet - Fekete Réka:

A szegények mentsék meg az országot?! (Kármentő)

Ha csak egy tyúkocskával is több van egy olyan háztartásban, ahol azért nevelnek szárnyast és egyéb állatot, hogy meglegyen a család betevő falatja, ha minden tartalékot eladva sikerült tíz-húsz évvel ezelőtt traktort vásárolniuk, amit talán ma már nem is használnak, mert azóta a földjüket is eladták...
2010-10-16: Közélet - :

Visszaállították a székely kaput

Esztelneken visszaállították a tavaly decemberben átadott új községháza mellett a gelencei vitéz Kelemen Dénes által 1988-ban faragott székely kaput, melyet az egykori szövetkezeti üzlet lebontásakor darabokra szedtek és elraktároztak. A kapu a művelődési otthon felőli udvarra nyílik. (Iochom)