KármentőA szegények mentsék meg az országot?!

2010. október 16., szombat, Közélet

Ha csak egy tyúkocskával is több van egy olyan háztartásban, ahol azért nevelnek szárnyast és egyéb állatot, hogy meglegyen a család betevő falatja, ha minden tartalékot eladva sikerült tíz-húsz évvel ezelőtt traktort vásárolniuk, amit talán ma már nem is használnak, mert azóta a földjüket is eladták...

...hogy megéljenek, ha az egyedülálló idős ember félretett egy kis pénzt, hogy legyen amiből eltemessék, akkor nem jogosult fűtéstámogatásra. Miért is járna nekik, hisz tisztességesen dolgoztak egész életükben, nem koldusok ők, hogy kérjenek, legfennebb felfordulnak, mert ezek az emberek inkább éheznek, nem veszik meg gyógyszereiket, csakhogy a számlát rendezzék. Ráadásul még az államnak is jót tesznek azzal, hogy egy tyúkocskával többet nevelnek, így törvény szerint olyan jól szituáltak, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül magukra lehet hagyni őket a téli nagy hidegekben, mert a kedvezmény rájuk nem vonatkozik, erről jogszabály tanúskodik.
A vonatkozó sürgősségi kormányrendelettől, a nincsteleneket is büntető nyolcvanhatostól melegben is kirázza az embert a hideg, mert megszövegezői a fűtéstámogatás feltételeinek embertelen szigorítása indoklásaként azt hozzák fel, azért rossz az ország anyagi helyzete, mert sokan kapnak jogtalanul különböző juttatásokat. Ez könnyen hihető, de minden bizonnyal ezek az emberek nem a legelesettebbek között keresendők, hanem a legbefolyásosabbak körében.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1461
szavazógép
2010-10-16: Közélet - Hecser László:

Kézművesvásár Baróton

A Hisszük, hogy Fontosak Egyesület és a Listra Egyesület szervezésében kézművesvásárt tartottak Barót főterén a református templom előtti parko­lóban.
2010-10-16: Közélet - :

Szent György-ösztöndíj végzős diákoknak

Másodszor hirdeti meg a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Szent György-ösztöndíjat, melyre azok a végzős diákok pályázhatnak, kik nem csupán jó tanulmányi eredményeket értek el a középiskolában, de tevékenykedtek a civil szférában, és kivették részüket a közösségi életben is.