A kenyér világnapja

2010. október 16., szombat, Közélet

A kenyér világnapját ünnepeljük ma. A Krisztus testét jelképező élelmiszer napját több mint harminc országban ünneplik minden évben október 16-án.

Ebből az alkalomból szokás a kenyéradományozás is, ennek megfelelően a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékség szombaton 10 és 13 óra között mindenkinek ingyen kenyérrel kedveskedik az Erzsébet parkkal szembeni központi üzlete előtt. (Csinta)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1448
szavazógép
2010-10-16: Közélet - :

Visszaállították a székely kaput

Esztelneken visszaállították a tavaly decemberben átadott új községháza mellett a gelencei vitéz Kelemen Dénes által 1988-ban faragott székely kaput, melyet az egykori szövetkezeti üzlet lebontásakor darabokra szedtek és elraktároztak. A kapu a művelődési otthon felőli udvarra nyílik. (Iochom)
2010-10-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvebmutató
* A kézdivásárhelyi Vi­gadóban ma 18 órától bemutatják Fekete Vince Védett vidék című verseskötetét. A könyvet dr. Borcsa János méltatja, verseket ad elő Csapó György, a Kézdivásárhelyi Városi Szín­ház társulatvezetője és Nagy-Babos Tamás, a Nagy Mózes Gimnázium magyartanára.