AtlétikaVI. Péter László-emlékverseny

2010. október 18., hétfő, Sport

Kilenc csapat vett részt az immár hatodik alkalommal megrendezésre került Péter László-emlékversenyen. Hogy ki volt Péter László? Egykori mikós diák, aki az 1928-as amszterdami olimpián vett részt.

A 100 méteres síkfutásban állt rajthoz, miután kalandos utazás végén, fáradtan és betegen a verseny előestéjén érkezett meg az olimpia helyszínére. Így is vállalta a részvételt. Sajnos, az előfutamokból nem jutott tovább. A döntőt 10,8 másodperces idővel nyerte a kanadai Williams. Péter László 1928-ban itthon 10,6 másod­perces időt futott 100 méteren. Hogy ezt Amszterdamban is megismételje, pihentnek, egészségesnek kellett volna lennie...
Az emlékverseny résztvevői négypróbában (tetratlon) mérték össze tudásukat, adtak számot felkészültségükről. A dobogósok:
csapatverseny: 1. Székely Mikó Kollégium 876 pont, 2. sepsiszentgyörgyi Ady Endre Általános Iskola 827 pont, 3. baróti Gaál Mózes Általános Iskola 762 pont
egyéni, lányok: 1. Kiss Boglárka (Székely Mikó Kollégium) 250 pont, 2. Szücs Noémi (Mikes Kelemen Főgimnázium) 246 pont, 3. Czirmai Janka (Székely Mikó Kollégium) 245 pont, fiúk: 1. Andrei Androne (Ady Endre Általános Iskola) 261 pont, 2. Daniel Pânzaru (Gaál Mózes Általános Iskola) 247 pont, 3. Daczó Attila (Székely Mikó Kollégium) 222 pont. Gratulálunk a dobogósoknak! (á)


Diákolimpia
Szombaton Rétyen rendezték meg atlétikában az iskolai sport nemzeti olimpiáját és ezen belül a terepfutás megyei szakaszát. A viadalon 503 tanuló vett részt, akik 48 háromszéki tanintézményt képviseltek. A szaladóknak nemcsak a tereppel és a távolsággal kellett megküzdeniük, hanem a hideg és esős idővel is.
Az eredmények:
* általános iskola, lányok: 1. Biszok Boglárka (Comenius/Bereck), 2. Ioana Solo­mon (Barkány), 3. Sebestyén Margaréta (Váradi József Általános Iskola/Sepsi­szentgyörgy); fiúk: 1. Csíki Attila (Speciális Iskola/Sepsiszentgyörgy), 2. Pakucs Norbert (Székely Mikó Kollégium/Sepsiszentgyörgy), 3. Orbán Eduard (Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont/Kovászna)
* gimnázium, lányok: 1. Czirmai Janka (Székely Mikó/Sepsi), 2. Szűcs Noémi (Mikes Kelemen Főgimnázium/Sepsi), 3. Molnár Eszter (Váradi József/Sepsi); fiúk: 1. Vlad Bularca (Barkány), 2. Liviu Coşcodar (Gaál Mózes Általános Iskola/Barót), 3. Cristian Lupşa (Mikes Kelemen Ált. Isk./Zágon)
* középiskola, lányok: 1. Horovitz Hanna (Mikes Kelemen/Sepsi), 2. Monica Almăşan (Mihai Viteazul Főgimnázium/Sepsi), 3. Nagy Eszter (Székely Mikó/Sepsi); fiúk: 1. Gabriel Gherca (Berde Áron Iskolaközpont/Sepsi), 2. Cosmin Trofin (Mihai Viteazul/Sepsi), 3. Katona Csaba (Nagy Mózes Elméleti Líceum/Kézdivásárhely). (t)


Elmarad a Bécs—Budapest Szupermaraton
A rangos nemzetközi megmérettetésre a Szegedi Napraforgó Futóklubbal közösen készülő Gáll Lajos Futókör tagjaitól megtudtuk, hogy idén elmarad a Bécs—Budapest Szupermaraton. A Csutak Tamás, Csutak Tamás Hunor és Rácz Levente Botond által alkotott trió útközben értesült az esemény törléséről, így vasárnap este más el is indultak hazafelé. A Bécs—Pozsony—Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága hivatalos weboldalán tette közzé a rossz hírt. Az utóbbi napokban felmerült technikai problémák, valamint a magyarországi katasztrófa tovább nehezítette, majd ellehetetlenítette a rendezés, illetve a verseny biztonsági feltételeit. A tervezett esemény így nem nyújthatna megnyugtató garanciát az elvárt és megszokott színvonalú verseny megrendezésére. Ezen feltételek hiányában a szupermaraton szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a 2010. október 19—23. közötti időszakra meghirdetett Bécs—Pozsony—Budapest Szupermaraton elmarad. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1429
szavazógép
2010-10-18: Sport - :

Kikapott a címvédő Bodok (Minifoci)

Már csak a Korodi százszázalékos a sepsiszentgyörgyi A-osztályos minifoci-bajnokságban, miután a harmadik fordulóban a bajnok bodoki csapat kikapott a Tomistól.
2010-10-18: Sport - Tibodi Ferenc:

Ügyeskedő szentgyörgyi fiatalok (Paintball)

A sepsiszentgyörgyi PPZ Kids nem kis meglepetésre a dobogó harmadik fokán fejezte be a Magyar Paintball Ligát, ez pedig jó ürügyet szolgáltatott arra, hogy újra foglalkozzunk a megyeszékhelyi paintballozókkal.