A kenyér világnapja Háromszéken Mindennapi betevő ingyen

2010. október 18., hétfő, Közélet

Két háromszéki városban, Sepsi­szentgyörgyön és Kézdivásárhelyen ingyenes kenyérosztással emlékeztek meg az elmúlt hét végén a kenyér világnap­járól.

A megyeszékhelyen a Diószegi Pékség központi üzlete előtt (képünkön) talált gazdára közel 1800 kenyér. A cégtulajdonos Diószegi László elégedetten nyilatkozott a fogadtatásról, valamint arról, hogy minden rendbontás nélkül zajlott a jótékonysági akció. A céhes városban Szigyártó Emese nyugdíjas és Tóth László, a Székhelyek internetes portál főszerkesztője Kalányos Gábor cigányvajda kíséretében a Kanta és a Perkő utcában két hétgyermekes családnak, majd ezt követően a Malom és a Vágóhíd utcában élő cigány kolónia tagjainak osztott ki nyolcvan, a helybeli Orbán-pékségből származó frissen sütött kenyeret. (Csinta—Iochom)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-10-18: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Mindig a győztes oldalán

A két ellenzéki román párt arra számít, hogy a héten általuk benyújtandó bizalmatlansági indítvány szavazásakor a két RMDSZ-frakció, ha nem is teljes egészében, de néhány képviselő, szenátor voksával megbuktatja a kormányt.
2010-10-18: Közélet - :

A nyugdíjbefagyasztás éve következik

A jövő év költségvetési tervezetéből kiderül: a nyugdíjpont értéke megegyezik a 2010-es értékkel, azaz 732,8 lej lesz. Befagyasztják a 350 lejes szociális nyugdíjat is.