Mi, hol, mikor?

2010. október 19., kedd, Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a Háromszéki TÉT-estek sorozatban ma 18 órakor A tökéletesről — és ami nem az címmel Kraszna­horkai László Kossuth-díjas íróval találkozhatnak az olvasók. Be­szélgetőtárs: Tamás Dénes esszéíró, a csíkszeredai Sapi­entia—EMTE Társada­lom­tu­do­mányi Tanszékének tanára.


Színház
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház ma és szerdán 11 órától a Ion Creangă meséje nyomán készült Fata babei şi fata moşneagului (Anyó lá­nya, apó lánya) című előadását játssza a stúdióteremben Mirela Bucur rendezésében. Helyet elő­jegyeztetni a 0267 315 324-es telefonon lehet.

Zene
Tamás Gábor Az óra jár címmel szerdán 19 órától Sepsiszentgyörgyön a kultúrpalotában koncertezik.

Költőkör
A sepsiszentgyörgyi Amő­ba Alapítvány szerdán 16.30 órakor Aranytoll néven költőkört indít tehetséges fiataloknak. Szakmai vezető: Deáky Levente magyar—román szakos tanár, hivatalos fordító. A részvétel ingyenes, a foglalkozásokat az Amőba Ala­pít­vány tehetséggondozói tevékenysége keretében indítja azzal a céllal, hogy folyamattá fejlessze ki azt. Felkarolja a tehetségeket és segíti szak­mai érvényesülésükben. Meg­hív­nak minden 8—12. osztályos tehetséges fiatalt, hogy ve­gyen részt az Aranytoll Köl­tőkör ünnepélyes megnyitóján a Templom utca 1/A szám alatti székházban. Te­lefon: 0267 351 959. A rendszeres foglalkozások péntekenként 17.30 órakor kezdődnek ugyanott. Az elméleti és gyakorlati tanfolyam hat hónapos.

Diákszínjátszó fesztivál
Kézdivásárhelyen a Vigadóban másodszor tartják meg a helyi iskolák színjátszó fesztiválját. Az előadások szerdán és csütörtökön 16 órakor kezdődnek.

Közlekedés
Súlyos baleset. Pénteken este kevéssel kilenc óra előtt Sepsiszentgyörgyön elgázoltak egy gyalogost. Az előzetes felmérések szerint egy helybeli ötvenéves autós a Gólya utcában haladva szabályosan balra fordult, és elütött egy 69 éves nőt, aki nem a gyalogátkelőn, figyelmetlenül indult át az úton. A gyalogos súlyosan megsérült, kórházba szállították ellátásra. A baleset okainak tisztázására kivizsgálás indult.

Kékfény
Betörés. Csütörtökön tett bejelentést egy nő a sepsiszentgyörgyi rendőrségen, hogy ismeretlenek a lakásból elvittek egy automata mosógépet és egy villanybojlert, körülbelül 1500 lej értékben. A nyomozás során a lopással C. Robert (19) és P. Alexandru (20) helybeli lakost gyanúsítják. Az ellopott tárgyakat nem találták meg mind náluk.
(Rendőrségi tájékoztató)

Röviden
Pinceklub. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Városi Művelődési Házban ma 18 órától a Selye János Pszicho­klubban előadás és beszélgetés Konfliktusaink gyermek és szülők között témával. Klub­vezető: Dulányi B. Szidónia pszichológus, házigazda: Ma­te­­kovics János.
Gyermektáncház. Sepsi­szent­györgyön a Míves Ház­ban ma 16.30 órától óvodásoknak és kisiskolásoknak szervez táncházat a Guzsalyas Alapítvány.
Önsegítő csoport. Sepsi­szent­­györgyön a szemerjai református egyházközség könyv­tárában minden kedden 18 órától a szenvedélybetegek (alkohol-, játék-, kábítószerfüggők) találkoznak. Külön hozzátar­tozói csoport is működik. Vár­ják mindazokat, akiknek már sikerült megváltozniuk, valamint azokat, akik változtatni szeretnének életükön. Ér­dek­lődni a 0729 121 188-as és a 0742 883 631-es telefonon lehet. Teljes diszkréció!
Konferencia. A Vopus Ala­pítvány ma és holnap 19 órától a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközépisko­lában Fedezd fel az örök szimbólumokat, A kabala témával konferenciát tart, melyet kurzusok követnek minden kedden 18 órától. A belépés ingyenes. Érdeklődni a 0723 197 959-es telefonon.
Fogadóóra. A Magyar Pol­gári Párt sepsiszentgyörgyi, Martinovics utcai irodájában ma 19 órától az érdeklődő tagsággal találkozik a vezetőség. Ma 18—19 óráig Bujdosó Albert Zsolt tart ingyenes jogi tanácsadást, Ferencz Csaba és Gazda Zoltán önkormányzati képviselő pedig fogadóórát.
Tisztújító közgyűlés. Az EMNT szerdán 18 órától tisztújító közgyűlést tart Sepsi­szentgyörgyön a Lábas Ház­ban, amelyre minden érdeklődőt elvárnak.
Áramszünet. Ma és szerdán 9—16 óráig Oltszemen az 1-es transzformátorállomás körzetében, csütörtökön és pénteken 9—16 óráig a 1-es és 2-es transz­formátorállomás körzetében, ma 8.30—14 óráig Futásfal­ván, péntekig naponta 8.30—14 óráig Maksán a 4-es transzformátorállomás körzetében, szerdán 8—15 óráig Nagyajtán szünetel az áramszolgáltatás.
Szünetel az ivóvíz-szolgál­tatás szerdán 8—18 óráig Sep­siszentgyör­gyön a Császár Bá­lint utca 7-es és 14-es tömbházában és a zöldségpiac hátsó üzeleteiben, az Ág utca 3, 10—14-es, 20—29-es tömbházaiban, valamint a Gyár utca 30—32-es tömbházaiban. A szolgáltatás újrakezdése után rövid időre a víz zavaros lehet, amiért a fogyasztók megértését kérik.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2010-10-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával, de a jó Isten akaratában megnyugodva tudatjuk, hogy a szeretett drága jó férj, édesapa, nagyapa, testvér, rokon, jó szomszéd és barát,
SÁNDOR JÓZSEF
szerető szíve életének 66., házasságának 39. évében türelemmel viselt betegség után 2010. október 17-én megszűnt dobogni.
Temetése 2010. október 20-án 12 órakor lesz a csíktaplocai ravatalozóból református szertartás szerint, majd 14.30-kor az illyefalvi családi sírboltba helyezzük örök nyugalomra.
Emléke szívünkben örökre megmarad.
A gyászoló család
6681
2010-10-19: Sport - Tibodi Ferenc:

Sport