Sport

2010. október 19., kedd, Sport

Jáni László-emlékverseny
Fekete Attila, a kézdivásárhelyi tekepálya bérlője múlt hét végén második alkalommal szervezte meg az egyéni, nyolcvandobásos Jáni László-emlékversenyt, melyre mintegy negyven sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, gelencei, kálnoki, árkosi, haralyi és csernátoni tekéző nevezett be, adózva a kézdivásárhelyi veterán csapat újraalakítója, Jáni László (1925—2006) emléke előtt. Első helyen a gelencei Tóth László (360 fával) végzett, őt követte a hatolykai Fejér Attila (354 fával) és az árkosi Tamás Károly (353 fával), dicséretben részesült a kézdivásárhelyi Gruber Ervin, a torna legidősebb résztvevője. Az immár hagyományos Barátság Kupa november 17-én kezdődik, amelyre már lehet nevezni. (Iochom)

Két aranyérem
Az olaszországi Ravennában lépett küzdőtérre vasárnap a Kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub két dzsudokája a színvonalas nemzetközi tornán. A Veres-tanítványok — Lukács Arnold (73 kg) és Czifra Attila (100 kg) — küzdeni tudásból, technikai felkészültségből jelesre vizsgáztak — mindketten aranyéremért léphettek a dobogóra. Az őszi véghajrában jobb eredménnyel nem is rukkolhattak volna elő. Köszönjük, srácok! (á)

Jól teljesítő szentgyörgyiek
Két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi Master Karate Club versenyzői az elmúlt hét végén Botoşani-ban megtartott országos shotokanbajnoksáról. A gyerek I. (8—9 év), gyerek II. (10—11) és ifjúsági (16—20) korosztályban meghirdetett viadalon 30 klub 427 karatékája vett részt. A háromszékiek eredményei: formagyakorlat, egyéni: Fekete Róbert (10—11 év) 2. hely; csapat: Master Karete Club (Popica Andrei, Kovács András, Jenei Csongor/10—11) 1. hely; szabadharc: Balázs Schradi Réka (-35 kg/10—11 év) és Popica Andrei (-30 kg/10—11) 3., Ivan Lepedat (-55 kg/16—20 év) 1. hely.

Nagyvárad—Sepsi BC 35—76
Tovább menetel a Sepsi BC. A Veres Attila irányította zöld-fehérek tegnap délután Nagyváradon vendégszerepeltek, ahol 25—4-es, 19—12-es, 20—15-ös és 12—4-es negyedek után 41 pontos különbséggel győzték le a helyi A-osztályos női kosárlabda-együttest. A megyeszékhelyi alakulat legjobbja ezúttal is Ardeleanu volt, aki 15 ponttal járult hozzá csapatunk fölényes győzelméhez. Terglav 19 lepattanóval és 10 ponttal, Vass pedig 3 gólpasszal és 12 ponttal segítette a bajnoki bronzérmes gárdát. A Sepsi BC-nek október 23-án lesz az idei első igazi erőpróbája, hiszen szombaton a Szatmárnémeti VSK látogat Sepsiszentgyörgyre.

Magabiztos brassói és csíki győzelem
A közös magyar—román jégkorongbajnokság, a MOL Liga vasárnapi játéknapján fölényes győzelmet aratott a Brassói Fenestela, a Csíkszeredai SK. A fővárosi Steaua Rangers a Vasas vendégeként kapott ki. Az eredmények: Dunaújvárosi Acélbikák.Docler—Sapa Fehérvár AV19 5—3 (2—2, 1—1, 2—0), Csíkszereda SK—FTC-Orangeways 7—2 (1—0, 2—1, 4—1), Brassói Fenestela—Újpest 6—1 (2—0, 2—1, 2—0), Vasas—Steaua Rangers 5—2 (2—0, 2—2, 1—0).

Ma Real Madrid—Milan
Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A program: E-csoport: Bayern München—Kolozsvári CFR (21.45 óra, TVR1), AS Roma—FC Basel; F-csoport: Szpartak Moszkva—Chelsea, Olympique Mar­seille—MSK Zilina; G-csoport: Real Madrid—AC Milan (21.45 óra, TV2), Ajax Amsterdam—AJ Auxerre; H-csoport: Arsenal—Sahtar Donyeck, Braga—Partizan Beograd.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-10-19: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében a Háromszéki TÉT-estek sorozatban ma 18 órakor A tökéletesről — és ami nem az címmel Kraszna­horkai László Kossuth-díjas íróval találkozhatnak az olvasók. Be­szélgetőtárs: Tamás Dénes esszéíró, a csíkszeredai Sapi­entia—EMTE Társada­lom­tu­do­mányi Tanszékének tanára.
2010-10-19: Magazin - Józsa Lajos:

A kézdivásárhelyi tűzvész

Háromszéken a 19. században a legnagyobb tűzvész Kéz­divásárhelyen történt: 1834. július 29-én a város kétharmad része leégett.