Katolikus söröző

2010. október 20., szerda, Magazin

A múlt héten nyílt meg Róma központjában a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápáról elnevezett söröző a Katolikus is lehet szórakoztató mottóval.

A GP2-t (II. János Pál olasz nevének rövidítése) a római főpolgármester hivatalosan már október elején felavatta, de ,,élesben" múlt csütörtöktől fogad csak vendégeket. Egyelőre hetente három nap (csütörtök—szombat) este héttől éjfélig várja a fiatalokat Róma első katolikus sörözője. A pub az olasz keresztény dolgozók egyesületének (Acli) kezdeményezésére született. Rendkívülinek számít a helyszín is: a II. János Pál sörözőt a legnagyobb római sétálóutca közepén, a San Carlo al Corso templom alatt nyitották meg. Noha nevét a pápáról kapta, a söröző berendezésében és italkínálatában semmiben sem különbözik a többi hasonló római helytől. Több száz főt képes befogadni, a bejáratánál olvasható programban élő könnyűzenei koncert és könyvbemutató is szerepel, a hitről való beszélgetésekkel együtt. ,,Még a kétezres jubileumi szent évben rendezett világifjúsági találkozón támadt az ötlet, hogy Rómában katolikus sörözőt nyissunk, mely élénkebb szórakozást kínál a vallásos fiatalok eddigi találkozóhelyeinél, ugyanakkor alternatívát tud mutatni a hétvégenként Róma központjában szórakozást kereső, nem feltétlenül hívő fiataloknak is" — mondta el a söröző sajtóbemutatóján Gianluigi De Palo, az Acli római elnöke. ,,Nem kell kereszténynek lenni ahhoz, hogy nálunk sörözzél, de hozzá akarunk járulni annak a téves szemléletnek az eloszlatásához, hogy a hívő fiatal zárkózott, unalmas, és nem tud szórakozni" — tette hozzá a tulajdonos Massimo Camussi. Adj innom! — szól a GP2 pultjára vésett evangéliumi idézet (Jn 4,7). A II. János Pál söröző már saját internetes honlapot (www.gpdue.it) és Facebook-oldalt is nyitott.

Sárközy Júlia

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-20: Magazin - :

Háromdimenziós mozi szemüveg nélkül

Vetítővászon és különleges szemüveg nélkül nézhető háromdimenziós képmegjelenítő rendszert dolgoztak ki orosz mérnökök, akik szerint a levegőben létrehozott térhatású látvány na­gyon élethű.
2010-10-20: Riport - Hecser László:

Az élet takaréklángon

Inkább csak nézelődni járnak mostanság az üzletbe
A közalkalmazottak elbocsátása, a maradók bérének csökkentése, pótlékaik megvonása, az önkormányzatok költségvetésének megnyirbálása igencsak érezteti hatását Erdővidéken. Nem ritka, hogy egyetemi végzettségű emberek 450—500 lejből kénytelenek megélni, sőt, arra is volt példa, hogy pedagógusok hagyták el pályájukat.