Nyomozás indulhat a volt kormányfő ellenGyurcsány felelőssége kétségtelen

2010. október 20., szerda, Világfigyelő

A 2006. őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott szerint az eddig áttekintett tények, valamint a további, várható bizonyítékok törvényes alapot szolgáltatnak majd Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen bűnügyi nyomozás elrendeléséhez.

Balsai István ismertette részjelentését a 2006. szeptember 17. és október 24. közötti napokban a fővárosban történt rendőri intézkedésekről, valamint a politikai és büntetőjogi felelősök azonosításának vizsgálatáról. A megbízott azt mondta, ha még a hiányzó, elsősorban nemzetbiztonsági dokumentumokat beszerzik, ,,a napnál világosabb lesz az, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben is el kell rendelni a nyomozást, és meg kell állapítani felelősségét".
Arra a kérdésre, hogy a volt kormányfőn kívül van-e olyan konkrét személy, akivel szemben nyomozás elrendelését tartanák kívánatosnak, Balsai István válaszában Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt, az ő közbiztonsági helyettesét, Lapid Lajost, Szabadfi Árpád akkori országos rendőrfőkapitány-helyettest és Dobozi Józsefet, a Rendészeti Biztonsági Szol­gálat akkori parancsnokát említette.
Orbán Viktor kormányfő megbízottja emlékeztetett, a 2006. őszi események ügyé­ben elrendelt nyomozások nem vezettek eredményre. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, újra kell majd indítani az eljárásokat, a cselekmények nem évültek el. Jelentős dokumentáció áll rendelkezésükre — jegyezte meg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-20: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás
Fájó szívvel tudatjuk, hogy a zágoni születésű brassói
ALBU FERENC
83 éves korában elhunyt.
Temetése 2010. október 20-án 14 órakor lesz a zágoni családi háztól a zágoni református temetőben.
Emléke legyen áldott, nyugalma csendes.
A gyászoló család
6682
2010-10-20: Világfigyelő - :

A külhoni magyarságtól félnek (Az MSZP feltételeket szab az új alkotmány támogatásához)

Az MSZP akkor tudja támogatni az új alkotmányt, ha az, illetve annak előkészítése az általuk támasztott követelménynek megfelel — közölte sajtótájékoztatóján Mester­házy Attila el­nök-frakcióvezető.