’56-os emlékünnepségek

2010. október 21., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala a Volt Politikai Foglyok Szövetségével és az Erdélyi ’56-os Bajtársi Társaság­gal közösen szervezi idén is megemlékező ünnepségét október 23-án.

A rendezvény a városi ’56-os emlékhelyek megkoszorúzásával kezdődik, a Kónya Ádám Művelődési Ház udvarán felállított emlékműnél kerül sor az ünnepi műsorra, majd a Székely Nemzeti Múzeumban levetítik a Biszku Béláról, az 1956 utáni véres megtorlások egyik irányítójáról szóló, nagy port kavart, Bűn és büntetlenség című dokumentumfilmet.
Kézdivásárhelyen kétnapos megemlékezést szerveznek, pénteken a Református Kollégium tanárai és diákjai a református temetőben a Szoboszlay-per tíz mártírjának állított kopjafánál róják le kegyeletüket, szombat délután pedig a város önkormányzata, a Volt Politikai Foglyok Szövetsége és az MPP helyi szervezete tavaly a Függetlenség utcában felavatott ’56-os szobornál szervez ünnepi műsort, hová a Nagy Mózes Elméleti Líceum pedagógusai és diákjai a kantai iskolától fáklyákkal vonulnak.
Baróton a Történelmi Vitézi Rend bardoc―miklósvárszéki szervezete szombat délelőtt a Petőfi utcai ’56-os emlékműnél emlékezik, ahol az általuk állított kopjafát is leleplezik.
Kovásznán az MPP helyi szervezete és a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület szervezi a szombat délutáni megemlékezést, melynek díszvendége Oláh János budapesti József Attila-díjas író, költő, a Magyar Napló főszerkesztője, aki a központi parkban az ’56-os emlékműnél ünnepi beszédet mond.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-21: Közélet - Hecser László:

Pénz van, egyetértés nincs (A baróti kórház felújítása)

A kórháznak szánt pénz költségvetésbe való bevételezéséről a tanácstagok a legtisztább baróti stílusban vitáztak a keddi tanácsülésen: hosszan, szenvedélyesen személyeskedve, sokszor homályosan fogalmazva.
2010-10-21: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Huncut a parlament

Tévedtünk, hibáztunk, zengte a demokrata liberális kórus tegnap egész nap. A kormánypárt frakcióvezetőjének mosolya lefagyott, erejéből csak az önbírálatra futotta.