Kovásznáról, svájci szemmel

2010. október 22., péntek, Közélet

Ma délután négy órától a Kovásznai Művelődési Ház nagytermében számol be turizmusfejlesztési tapasztalatairól a kantonok országából érkezett több mint félszáz diák és tanáraik.

Egyhetes ittlétük alatt a turisztikai adottságokat vizsgálták, és konkrét elképzeléseket is megfogalmaztak ezek kihasználási lehetőségeiről. A svájciak idén már második alkalommal tartózkodnak Kovásznán. Januári szakmai gyakorlatukon készítettek útmutatót például a szívkórház területére elképzelt Vitaparcours nevű sétaösvényről. De dolgoztak a megyeszékhelyen, sőt, a Buzău megyei Panatăuban is, ahol terveket készítettek egy árvaotthon panzióvá való átalakítására. A svájci kapcsolat többéves múltra tekint vissza, a kovásznaiak dr. Tatár Márta jóvoltából kerültek összeköttetésbe a luzern-i turisztikai egyetemmel.(Bokor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-22: Közélet - :

Barabás Sámuel papolci emlékezete

A település nagy szülöttjére, a székely történelemírás kimagasló alakjára, a Magyar Tudományos Akadémia tagjára, Barabás Sámuelre emlékeznek október 24-én, vasárnap az orbaiszéki Papolcon.
2010-10-22: Közélet - :

Székely hóember Bukarestben

Székelyföld téli turisztikai kínálatát ismertetik Hargita, Kovászna és Maros megyei vállalkozók a Romexpón felállított közös standjukon.