Székely hóember Bukarestben

2010. október 22., péntek, Közélet

Székelyföld téli turisztikai kínálatát ismertetik Hargita, Kovászna és Maros megyei vállalkozók a Romexpón felállított közös standjukon.

A tegnap megnyílt Románia Turisztikai Vásáron a húsz kiállítót felvonultató, mindenféle kommunikációs csatornát igénybe vevő Székelyföld-standon három dimen­zióban mutatják be a térségbeli sípályákat, a hóember sítalpakon érkezik, a téli ünnepek népművészeti vonzatára is felhívják a figyelmet, és helyi ételeket kínáltak az érdeklődőknek. Az eseményre Markó Béla miniszterelnök-helyettes is ellátogatott, aki szerint nem csupán szimbolikus a jelentősége a Szé­kely­föld-stand visszatérésének a Romexpóra, hanem azt is jelenti, van igény rá. A három székelyföldi megye közösen népszerűsítette a térséget a budapesti Hungexpón is. (Farcádi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-22: Közélet - :

Kovásznáról, svájci szemmel

Ma délután négy órától a Kovásznai Művelődési Ház nagytermében számol be turizmusfejlesztési tapasztalatairól a kantonok országából érkezett több mint félszáz diák és tanáraik.
2010-10-22: Közélet - :

Sepsiszentgyörgy nemet mond az arctalanságnak

A Kossuth Lajos utcai, példa értékűen felújított ház
A tegnap délutáni díjazással zárult a Kovászna Megyei Művelődési, Egyházügyi és Örökségvédelmi Igazgatóság és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett homlokzatok szépségversenye.