Sepsiszentgyörgy nemet mond az arctalanságnak

2010. október 22., péntek, Közélet

A Kossuth Lajos utcai, példa értékűen felújított ház

A tegnap délutáni díjazással zárult a Kovászna Megyei Művelődési, Egyházügyi és Örökségvédelmi Igazgatóság és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által meghirdetett homlokzatok szépségversenye.

A felhívásra tizenegyen válaszoltak, a zsűri az 1940 előtt épült, legszebben felújított lakóházak közül a Kossuth Lajos utca 12. szám alatti Bogáts-házat (Szabó Zoltán tulajdona), a Székely utca 38. alatti házat (Rácz Károly tulajdona), a Konsza Samu utca 11. szám alatti Csulak-házat (Sárkány Árpád tulajdona) és a Csíki utca 43. szám alatti Szilágyi-házat (Péter Albert tulajdona) választotta ki, az egyenként 2500 lejes jutalmat, az elismerő oklevelet és a díjazott házakra kiteendő emlékplakettet a Lábas Házban tartott ünnepségen vehették át a tulajdonosok. A város egyedi arculatát adó felújításokat méltatva Antal Árpád András polgármester kiemelte, a díjazással Sepsiszentgyörgy nemet mondott az arctalanságnak. A kezdeményezést jövőben is folytatják.(vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-22: Közélet - :

Székely hóember Bukarestben

Székelyföld téli turisztikai kínálatát ismertetik Hargita, Kovászna és Maros megyei vállalkozók a Romexpón felállított közös standjukon.
2010-10-22: Közélet - :

Az óra jár

Új lemezének sepsiszentgyörgyi bemutatóján telt ház ünnepelte szerdán este Tamás Gábort a kultúrpalotában tartott koncerten.