Háromszéki a legjobb balladamondó

2010. október 26., kedd, Közélet

A középiskolások hét végi országos balladamondó versenyén Lestyán Attila, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnázium diákja nyerte az első díjat, a gimnazisták mesemondó vetélkedőjén pedig szintén a céhes város tanulója, Mike Bernadett (Petőfi Sándor Általános Iskola) szerzett második helyezést.

A IV—V. osztályosoknál Kertész Hunor (kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont) bizonyult a második legjobb mesemondónak (megosztva egy csíkszentsimoni diákkal), míg Len Balázs és Brinzan-Antal Cristina kézdivásárhelyi, valamint Bagoly Orsolya-Panna kovásznai tanuló dicséretet kapott az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége által szervezett Kriza János Országos Ballada- és Mesemondó Versenyen. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-10-26: Közélet - :

A reformáció hete templomainkban

Nemzedékek Isten szolgálatában címmel reformációi ünnepségsorozat kezdődött tegnap Sepsiszentgyörgyön.
2010-10-26: Közélet - :

Diáksiker Sátoraljaújhelyen

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium XII. osztá­lyos diákja, Tulit Gyopár nyerte a Sátoraljaújhelyen tartott, Kár­pát-medencei Nyelvhasználati Verseny fődíját a határon túli kategóriában, valamint a legjobb teljesítményért járó különdíjat.