Diáksiker Sátoraljaújhelyen

2010. október 26., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Főgimnázium XII. osztá­lyos diákja, Tulit Gyopár nyerte a Sátoraljaújhelyen tartott, Kár­pát-medencei Nyelvhasználati Verseny fődíját a határon túli kategóriában, valamint a legjobb teljesítményért járó különdíjat.

A vetélkedőn kilenc erdélyi tanuló vett részt, ketten a Mikes-iskolából. Erdély Judit, Tulit Gyopár felkészítő tanára érdeklődésünkre elmondta, bár az erdélyi iskolaműhelyekből nagyon tehetséges és jól felkészült diákok vesznek részt a különböző magyarországi versenyeken, máig sem sikerült megváltoztatniuk azt a gyakorlatot, hogy külön határon túli kategóriába sorolják tanulóinkat, pedig megállják a helyüket a legjobbak között. (fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1391
szavazógép
2010-10-26: Közélet - :

Háromszéki a legjobb balladamondó

A középiskolások hét végi országos balladamondó versenyén Lestyán Attila, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Gimnázium diákja nyerte az első díjat, a gimnazisták mesemondó vetélkedőjén pedig szintén a céhes város tanulója, Mike Bernadett (Petőfi Sándor Általános Iskola) szerzett második helyezést.
2010-10-26: Közélet - Fekete Réka:

A krumpli és a pályázatok (Csernáton kenyere)

Még idén szerződést köt Csernáton polgármestere a 3.22-es vidékfejlesztési programban megnyert pályázat munkálataira, a tervek elkészültek, a kivitelezésre hamarosan kiírják a licitet.