Háromszékiek a fővárosi tüntetésenVadászgépekkel ijesztgetnek

2010. október 27., szerda, Közélet

Több mint háromszázan vesznek részt — a Frăţia és az Alfa Kartell szakszervezeti tömörülés háromszéki szervezeteinek tagjai — a mai fővárosi tüntetésen, amelyre a szervezők hatvan-nyolcvanezer tiltakozót várnak.

Bukjon a kormány!, Állítsák vissza a törvényességet!, Adják vissza a fizetéseket! jelmondatos táblákkal vonulnak előbb a kormánypalota, majd a parlament elé, ahol a mai bizalmi szavazáson dől el, marad-e a Boc-kormány.
Tegnap országszerte, így Sepsi­szentgyörgy légterében is vadászgépek köröztek, a szakszervezetek ezt megfélemlítésnek tekintik, és azt is, hogy több szállítócég visszautasította őket, mondván: autóbuszaik fog­lal­tak. Az Alfa Kartell Kovászna megyei szervezeténél is többen jelezték részvételi szándékukat a fővárosi tüntetésen, de csak száz­hatvanan utaztak el ma reggel, mert Bong Vilmos bizalminak nem sikerült elég buszt találnia. Más megyékből arról értesült: a pártok bérelték ki a járműveket. Vasile Neagovici, a Frăţia megyei elnöke százötven tüntetővel utazott Bukarestbe; a Sanitas tagjainak, a pénzügyi és önkormányzati alkalmazottaknak eltökélt szándéka, hogy, ha kell, estig is a Parlament előtt maradnak, "mert amit tárgyalás útján nem sikerült elérni, azt az utca erejével kell kierőszakolni".
A háromszéki tanügyi szakszervezetek nem vesznek részt csoportosan a mai fővárosi tüntetésen, néhányan magánemberként utaznak Bukarest­be, itthon a liberálisok a két kormánypárt székháza előtt tartanak sztrájkőrséget.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-10-27: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csinosodik Uzon

A főútról nem látszanak, de az itt élők számára minőségi ugrást jelentenek a községközpontban folyó munkálatok: újratervezték és alakítják a tömbházak közötti zöldövezeteket-parkolókat, korszerűsítik az állomásra vezető utcát, és a szabadidőparkban is készül az új sportpálya — a focipálya és a fedett csarnok mellett ez lesz a harmadik létesítmény a mozogni vágyók számára; jó, hogy van rá igény és lehetőség.
2010-10-27: Közélet - :

Laptalálkozó

Ma 19 órától az uzoni művelődési házban lapunk szerkesztői találkoznak az olvasókkal. Közreműködik a helyi Szivár­vány kórus. A találkozó mottója: Beszéljünk közös dolgainkról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.
(Háromszék)