Sport

2010. október 27., szerda, Sport

Újra nyerni tudott a CFR
A mélyrepülésben levő Kolozsvári CFR ismét nyert a labdarúgó I. liga 12. fordulójában, miután nagyon gyengére sikeredett az idénykezdése. A kincses városbeli alakulat az elmúlt hét végén Urziceni-t látta vendégül, és 3—0-ra győzött. A további eredmények: Brăneşti—Brassói FC 1—1, Temesvári FC—Kolozsvári U 2—2, Beszterce—Dinamo 0—2, Gázmetán—Galaci Oţelul 0—2, Astra—Marosvásárhely 0—0, Craiova—FC Vaslui 0—1, Sportul—Rapid 0—2, Steaua—Pandurii 2—0. A bajnokság legjobbja továbbra is a Galaci Oţelul (28 pont), második a Rapid (24), harmadik a Temesvári FC (24). A címvédő Kolozsvári CFR 15 ponttal a táblázat 9. helyét foglalja el.

Román Kupa
A keddi három találkozó után ma újabb három és holnap további két mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Román Kupa. A nyolcaddöntők mérkőzései: ma Beszterce—Urziceni (16 óra, Sport.ro), Kolozsvári CFR—Marosvásárhelyi (18.30 óra, Sport.ro), Steaua—Sportul Studenţesc (20.45 óra, Pro TV); csütörtökön Pandurii—Craiova (18.30 óra, Sport.ro), Astra—Rapid (20.45 óra, Pro TV). A tegnapi FC Brassó—Kolozsvári U mérkőzés eredménye 2—1, a Temesvári FC—Nagyszebeni Voinţa és a Dinamo—ALRO Slatina meccs lapzárta után ért véget.

Ismét győzött a Fenestela
A brassói alakulat mellett nyert a Vasas és a Miskolc a magyar—román jégkorongbajnokság, a Mol Liga vasárnapi játéknapján. Az eredmények: Steaua Rangers—Miskolci Jegesmedvék 1—4 (1—0, 0—2, 0—2), Vasas—Újpest 11—1 (2—0, 5—0, 4—1), Brassói Fenestela—Sapa Fehérvár AV 19 6—2 (1—1, 4—1, 1—0).


Briatore: Alonso lesz a világbajnok
Flavio Briatore, a Forma—1-es Renault volt csapatfőnöke szerint Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyeri az idei világbajnokságot. ,,Fernando tizenegy ponttal vezeti a listát, hacsak nem jön közbe valami váratlan katasztrófa, akkor ő lesz idén a vb-első. Sokkal kevesebb hibát követ el, mint a többiek, ezért van nagyobb esélye a végső sikerre" — nyilatkozta a Sky Sport 24 tévécsatornának Briatore. Alonso az ő irányítása alatt lett kétszer (2005, 2006) világbajnok a Renault-val. Az olasz sportvezető 2013. január elsejéig nem vállalhat szerepet az autósportban, mert bebizonyosodott, hogy a 2008-as szingapúri GP-n Nelson Piquet Jr. — elöljárói utasítására — szándékosan okozott úgy balesetet, hogy a biztonsági autó a pályára jöjjön, így Alonso előnyre tett szert a riválisokkal szemben, és végül a futamot is megnyerte.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1409
szavazógép
2010-10-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
Az M Stúdió a sepsiszentgyörgyi kultúrpalota Lajtha László Stúdiótermében ma 19 órától Molnár Ferenc Liliom (rendező: Rusznyák Gábor) című darabját adja elő.
2010-10-27: Közélet - Mózes László:

Ponta öntudatra ébredő ,,birkákra” számít (Ma szavaznak a bizalmatlansági indítványról)

Victor Ponta, az SZDP elnöke tegnap kijelentette, az ellenzéknek még négy szavazatra van szüksége, hogy a parlament elfogadja a bizalmatlansági indítványt. Az RMDSZ képviselőivel folytatott tegnapi találkozó után azt is megjegyezte: nem sikerült meggyőzniük az RMDSZ-t, szavazzák meg az indítványt.