Kosárlabda, A-osztályCsak két veretlen csapat

2010. október 28., csütörtök, Sport

Az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság múlt hét végi fordulója után már csak két veretlen csapata marad a pontvadászat északnyugati csoportjának.

Mint ismeretes, a Sepsi BC két jó és két gyenge negyed után győzedelmeskedett a Szatmárnémeti VSK felett, míg az Aradi ICIM könnyedén diadalmaskodott a háromszéki Bocsakai Orsolyát is soraiban tudó Kolozsvári U fölött. Tehát a küzdelemsorozat legjobbjának tartott két csapat még százszázalékos, de nem sokáig, hiszen az együttesek szombaton egymás ellen lépnek pályára Aradon.
De lássuk csoportunk állását a hatodik forduló előtt:
1. Sepsi BC 5 0 0 391—250 10
2. Aradi ICIM 4 0 0 273—132 8
3. Szatmári VSK 3 1 0 285—252 7
4. Nagyvárad 1 3 0 150—287 5
5. Gyulafehérvár 1 3 0 216—296 5
6. Kolozsvári U 0 5 0 272—361 5
7. Temesvár 1 3 0 241—250 5
A Délkeleti csoportot a jó formában levő és az elmúlt fordulóban ötödik győzelmét megszerző Alexandria vezeti (10 pont), második az Európa-kupában is szereplő Craiova (7), harmadik a Bukaresti Olimpia (6), negyedik a Brassói Galaktika (6), ötödik a Jászvásár (6), hatodik a Rapid (6) és sereghajtó a Sportul Studenţesc (5).
A Veres Attila irányította zöld-fehérek és a Stacey Nolan vezette bajnoki ezüstérmes csapat közötti szombati összecsapás jelenti a hatodik forduló fénypontját, s ez a mérkőzés talán az őszi idény egyik legjobban várt eseménye is. A párharc végkimeneteléből derül majd ki, mire is képes e két együttes, ami elárulhat egyet s mást a későbbi bajnokról is. A bajnokság első szakaszában nem sokat oszt vagy szoroz egy vereség, mivel a csapatok nem viszik tovább pontjaikat a következő körbe, de az Arad elleni győzelem lélektanilag és presztízs szempontjából sokat jelentene a Sepsi BC-nek. A Szatmár elleni mérkőzésen nyújtott teljesítmény nem lesz elég Arad legyőzéséhez, hiszen olyan játékosokkal találjuk szembe magunkat, mint Cristina Ciocan, Brosovszky Mónika, Larisa Toma, akik egykor meghatározó kosarasai voltak a szentgyörgyi csapatnak is. Továbbá a Maros-parti városban játszik Nagy Ildikó, aki másfél szezon után hagyta el Háromszéket, és ott edzősködik Stacey Nolan, aki az elmúlt idényben pár hónapig a szentgyörgyi alakulat trénere volt. De nincs legyőzhetetlen csapat... Tehát a Vass és a Părău irányította Sepsi BC régi, valamint új arcokkal találkozik a hét végén az aradi Victoria Teremben, s bízunk abban, hogy lányaink győzelemmel térnek haza. A szombati találkozót 19 órától élőben közvetíti a Régió Rádió.


Tizenkét órás maraton
A hét végén a Sepsiszentgyörgyi Ifjúsági Sport Egyesület szervezésében tizenkét órás kosárlabda-maratonra kerül sor a megyeszékhelyi új sportteremben. A küzdelemsorozat szombaton 20 órakor rajtol, és vasárnap 8 óráig tart. Már tizenhárom csapat jelentkezett a maratonra, de a 0745 776 948-as (Tontsch Szilárd) és a 0747 390 912-es (Varga Renáta) telefonon még bárki feliratkozhat. A nevezési díj 5 lej/fő, a csapatoknak legalább öt játékosból kell állniuk, amelyből egy kosaras kötelezően nő. A megyeszékhelyi iskolások, egyetemisták és volt sportolók kezdeményezésére nemrég alakult Sepsi ISE-nek ez lesz az idei első rendezvénye.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-10-28: Család - :

Az ember bolond természete

Csak ne legyen nyoma...
Verheti egy férj a feleségét, de csak úgy, hogy ne maradjon nyoma — így döntött az Egyesült Arab Emírségek legfelső bírósága. Ugyanez az ítélet vonatkozik a gyerekekre is, mármint az apa fizikai fegyelmezési lehetőségeit tekintve. Nem szükséges, hogy a gyerek kiskorú legyen, felnőttet is megfenyíthet az apja. A bíróság egyúttal elmarasztalt egy családfőt, mert túl szigorúan büntette meg feleségét és 22 éves lányát. Utóbbit nemcsak ütlegelte, hanem meg is rugdalta.
2010-10-28: Sport - :

A harmadikért (Birkózás)

Szombaton 10 órakor a Sza­bó Kati Sportcsarnokban idei versenyfutásának véghajrájában lép szőnyegre az MSC női birkózócsapata, hogy sorrendben harmadszor szerezze meg a szuperliga bajnoki címét a Craiovai MSC, Resicabánya és Oneşti—Roman vegyes csapata előtt,