Az ember bolond természete

2010. október 28., csütörtök, Család

Csak ne legyen nyoma...
Verheti egy férj a feleségét, de csak úgy, hogy ne maradjon nyoma — így döntött az Egyesült Arab Emírségek legfelső bírósága. Ugyanez az ítélet vonatkozik a gyerekekre is, mármint az apa fizikai fegyelmezési lehetőségeit tekintve. Nem szükséges, hogy a gyerek kiskorú legyen, felnőttet is megfenyíthet az apja. A bíróság egyúttal elmarasztalt egy családfőt, mert túl szigorúan büntette meg feleségét és 22 éves lányát. Utóbbit nemcsak ütlegelte, hanem meg is rugdalta.


Óriásportré pirítósból
Óriásportrét készített pirítósból anyósáról egy nő Nagy-Britanniában. A 14 méter hosszú és 11 méter széles műhöz hatszáz veknit használt fel, összesen 9852 szelet pirítóst. Az alapanyaggyártásban negyven barátja és kilenc kenyérpirító segítette. A 27 éves nő a mozaikkal anyósát lepte meg annak ötvenedik születésnapján. Az ünnepelt élete legjobb születésnapi ajándékának nevezte a portrét, mely új Guinness-rekord a 154 négyzetméteres felületével. A korábbi világcsúcsot hollandok tartották 122 négyzetméteres pirítósmozaikkal. Nyolc hónapig örülhettek rekorderségüknek.


Triplák triplája
Immár három, születési dátumával számtriplázó gyermeke van egy amerikai házaspárnak, miután 2010. 10. 10-én megszületett második lányuk. Első gyermekük 2008. 8. 8-án jött a világra, ő is lány. A másodszülött fiú, ő 2009. 9. 9-én látta meg a napvilágot. A szülők nem tervezték meg számmisztikától vezérelve gyerekeik születési időpontjait. Első lányuk egészen pontos volt, napra akkor született, amikorra várták. Fiuk viszont csaknem másfél hónappal korábban, kisebbik lányuk pedig bő három héttel előbb a vártnál. A második és harmadik gyereknél az orvosok mesterségesen indították meg a szülést egészségügyi elővigyázatosságból, de a michigani Rockfordban lakó pár váltig állítja, nem a dátumsor vezérelte őket.


Aranymonopoly
A világ legdrágább monopolyjában gyönyörködhetnek két évig a Wall Streeten: aranytáblájú, drágaköves társasjátékban. A tábla 23 karátos aranyból készült, a házak, szállodák és egyéb apró tartozékok 18 karátosból. A lakóházak, szállodák kéményeinek kürtőjéből nem sötét ásít, hanem drágakövek csillognak, a játék lapocskái aranylemezkék. Drága mulatság lenne elveszíteni belőle akár a legkisebb mütyürkét is: kétmillió dollárra becsülik a "kapitalista Gazdálkodj okosan!" értékét. Az aranymonopoly 1988-ban készült egy londoni monopolybajnokság alkalmából.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-10-28: Család - :

Az átlagos európai

Az átlagos európai nő 42 éves, két gyereke van, és heti 33 órát dolgozik, míg a férfiaknál 39 év és heti 40 óra jelenti ugyanezt az átlagot.
2010-10-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Csak két veretlen csapat (Kosárlabda, A-osztály)

Az A-osztályos női kosárlabda-bajnokság múlt hét végi fordulója után már csak két veretlen csapata marad a pontvadászat északnyugati csoportjának.