Mariahilfer Strasse: versenyben a plázákkal

2010. október 30., szombat, Gazdaság

Egyre nehezebben találnak új bérlőt egy-egy megüresedett üzlethelyiség tulajdonosai az 1,8 kilométer hosszú, több száz üzletet felsorakoztató bécsi Mariahilfer Strassén, mert a híres bevásárlóutca vonzereje csökkenőben a bevásárlóközpontokéval szemben.

Az egyik érintett kerület, Ma­riahilf elöljárója kényelmi szempontokat említett az okok között. "A családi bevásárlás elintézése kevesebb stresszel jár egy bevásárlóközpontban, például azért, mert a szülőknek nem kell attól tartaniuk, hogy amíg ők a kirakatokat nézegetik, a gyerekek kiszaladnak az úttestre" — mondta Renate Kaufmann kerületi polgármester. A bevásárlóutca "gyalogosbarát" átépítéssel akarja felvenni a küzdelmet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2010-10-30: Gazdaság - :

Az autóipar új felfedezettje

Autógyártó konszernek és beszállító cégek eurómilliárdokat fektetnek be Magyar­országon.
2010-10-30: Múltidéző - Tófalvi Zoltán:

Az 1956-os forradalom hatása Háromszéken, a Magyar Autonóm Tartományban

A Petőfi utcai 1956-os emlékmű, Barót
Már-már székely karakterológiai jegyeket is felfedezhettünk abban, ahogyan a Székelyföld egyes régiói reagáltak a magyar forradalom és szabadságharc különböző eseményeire. Három­széken, ahol az 1848—1849-es forradalomnak, önvédelmi harcnak kitörülhetetlen emlékei vannak, az elsők között indul el a szervezkedés.