Teljes vezetékcsere a kritikus részekenMúlté lesz az áramszünet?

2010. november 2., kedd, Közélet

Az Electrica villanyvállalat új megyei igazgatója, Józsa Csaba nagy tervekkel látott munkához, az eddigi toldozás-foldozás helyett az elavult, szavatossági időt rég meghaladott rendszer teljes cseréjét tervezi. Első lépésként, még a tél és a havazás beállta előtt, négy kritikus szakaszon cserélik igen modern, szigetelt, hurkolt vezetékre a hó, jég által folyamatosan rongált régi kábeleket.

A Vajnafalva—Kovászna szakaszon tizenhárom kilométer, az ojtozi úton öt kilométer, Nagybacon felé a Hatodon három kilométer és Bodzafor­dulónál szintén három kilométer vezetéket cserélnek ki. Józsa Csaba elmondta, e szakaszokon minden télen sorozatos a fennakadás, többször elfagytak a vezetékek, a hótól terhes faágak leszakították, kidöntötték az oszlopokat, s a települések órákig villanyáram nélkül maradtak. A legmodernebb eljárással készült új huzalokat elsőként kezdik alkalmazni Romániá­ban, ezek nem szakadnak és nem is fagynak meg. Kiszá­mították, a vezetékek környékén végzett erdőirtások kétesztendei költségvetéséből fedezni tudják a lejes felújítást. A majd 25 kilométernyi vezetéket már megrendelték a nemrég korszerűsített besztercei gyártól. A munkálatokat mind a négy ponton elkezdték, és akár esik, akár havaz, befejezik — mondta az igazgató. Ígérte, a településeken nem lesz áramszünet, áramfejleszőkkel biztosítják minden ügyfelük ellátását. A beruházás értéke hárommillió lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-11-02: Magazin - :

Hogy mik vannak!

Krumplifagyi a krumplidiétában
Megbánta már Washington állam burgonyabizottságának elnöke, hogy megfogadta: két hónapig csak krumplit eszik.
2010-11-02: Közélet - :

Halottak napja

Már szombaton és vasárnap sokan vittek virágot, gyújtottak gyertyát szeretteik sírján, tegnap, mindenszentek napján, halottak napja előestéjén, a hagyományos világításkor megtöltötték temetőinket a csendes emlékezők