Félig kész az Olt-híd

2010. november 2., kedd, Közélet

Szombaton újabb nagy felvonulásnak lehettek tanúi, kik épp a sepsiszentgyörgyi Olt-híd környékén jártak: ezúttal aszfalttal megrakott tehergépkocsik sorakoztak egymás után.

Az október 6-án elkezdett hídfelújítás egyik szakasza zárult ezzel, a bejövő sávon, beleértve annak az oldalnak a gyalogosrészét is, a szerkezeti megerősítés a híd alsó és felső felén megtörtént, a durva aszfaltréteg elterítésével pedig azon a részen idénre befejezték a munkát. A kivitelező ígérete szerint ma fognak hozzá a másik sáv felmarásához, ott ugyanazt szeretnék elvégezni, mint aminek szombaton a végére értek. A végső aszfaltozásra, azaz a koptatóréteg leöntésére jövőben kerül sor, a 12-es országútnak a városon áthaladó teljes szakaszát egyszerre akarják aszfaltozni, hiszen az összefüggő réteg tartósabb. Az Olt-híd járdáinak burkolása is tavaszra marad. Idén még a folyó mederkotrását, a hídfők védelmét, az átjárótól le-fel huszonöt méteren a partvédelmet kivitelezik, e munkálatok idejére az Oltot el is terelték. És a korlátok kijavítását is tervezik, a védőelemek rácsozata marad, vízszintes és függőleges tartóelemeit viszont kicserélik, egyúttal a város új világítótesteket szereltet fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-11-02: Közélet - :

Halottak napja

Már szombaton és vasárnap sokan vittek virágot, gyújtottak gyertyát szeretteik sírján, tegnap, mindenszentek napján, halottak napja előestéjén, a hagyományos világításkor megtöltötték temetőinket a csendes emlékezők
2010-11-02: Közélet - Váry O. Péter:

Megkezdték a posta felújítását

Tegnap megkezdték a Sepsiszentgyörgy központját évek óta rondító postaépület felújítását, miután azt szerdán a Romtelecom és a városvezetés jelenlétében átadták a kivitelezőnek. A távközlési cég által meghirdetett versenytárgyalást megnyerő kolozsvári vállalkozó ígérete szerint jövő áprilisra átadják a kész épületet az önkormányzatnak.