Megkezdték a posta felújítását

2010. november 2., kedd, Közélet

Tegnap megkezdték a Sepsiszentgyörgy központját évek óta rondító postaépület felújítását, miután azt szerdán a Romtelecom és a városvezetés jelenlétében átadták a kivitelezőnek. A távközlési cég által meghirdetett versenytárgyalást megnyerő kolozsvári vállalkozó ígérete szerint jövő áprilisra átadják a kész épületet az önkormányzatnak.

Egyelőre nem lesz látványos a haladás, mert a belső munkálattal kezdenek, de azt ígérték, a határidőt tartják, azaz 2011. április 1-jén átveheti az önkormányzat a felújított épületet ― ismertette Antal Árpád András polgármester, hozzátéve, ez annál is inkább érdeke a kivitelezőnek, mert a város a Romtelecommal úgy kötötte meg az épületre a szerződést, hogy minden hónap késésért tíz százalékkal alacsonyabb bért fizetnek.

Közben folyik az egyeztetés a postával is. A Romtelecom-épületet úgy alakítják át, hogy a postai szolgáltatásnak megfelelően képezzék ki a földszintet, ezen a vonalon a tárgyalások tétje, hogy a posta beleegyezik-e abba, albérlőként mindaddig ne fizessen a városnak, míg jelenlegi székhelye, a volt Hungária Szálló értékét le nem lakja, Sepsiszentgyörgy ugyanis a Petőfi Sándor utcai műemlék épületet átvenné tulajdonába. Ez irányban egyfajta nyomásgyakorlással is próbálkoznak, amennyiben Kelemen Hunor művelődési miniszter átiratban érdeklődött a postai egyedáruságnál az épület sorsa felől, aggodalmát fejezve ki a műemlék romló állaga miatt ― mondta el a polgármester.
Mint ismeretes, hosszas tárgyalásokat követően sikerült szerződést kötni a Romtelecommal, mely nem akarta eladni az épületét, abba ellenben belement, hogy saját költségén felújíttassa, teljesen átalakítva ― egyelőre tíz évre ― az önkormányzatnak bérbe adja. A kialkudott összeg a nem egészen 1900 négyzetméternyi hasznos felületért és 350 négyzetméter udvarért havi 8600 eurónak megfelelő lej, ellenben a Romtelecom is évi közel 15 000 eurónyi ingatlanadót fizet majd a városnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1387
szavazógép
2010-11-02: Közélet - Váry O. Péter:

Félig kész az Olt-híd

Szombaton újabb nagy felvonulásnak lehettek tanúi, kik épp a sepsiszentgyörgyi Olt-híd környékén jártak: ezúttal aszfalttal megrakott tehergépkocsik sorakoztak egymás után.
2010-11-02: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Elkopott a színes ernyő

Antal Árpád polgármester, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-szervezetének elnöke lemondását fontolgatja — derült ki hét végi nyilatkozatából. Nem ellenfelei hozták ki a sodrából, hanem — mit ad Isten — politikai eszmetársai.