Kolozsvári üzenet a jövőnek

2010. november 2., kedd, Közélet

Fotó: Transindex

A kolozsvári Mátyás-szoborcsoport restaurátorai tegnap "időkapszulát" helyeztek a ló belsejébe, amely a kolozsváriak üzeneteit tartalmazza a jövő számára, ezeket a következő felújításkor olvassák el.

A rézből készült, 40 centiméter magas, 20 centiméter átmérőjű idő­kapszula elhelyezésének öt­lete a kolozsvári Amaryllis kulturális egyesülettől származik, amely üzenetek százait gyűjtötte össze, köztük versek, újságok és egy dokumentumfilm is található. Kolozsi Tibor, a szobor restaurátora elmondta: az időkapszula ötlete akkor támadt, amikor elkezdték a felújítást, semmi olyat nem találtak, ami a szobor létrehozóitól származna.
Mátyás király lovas szobra Fadrusz János műve, 1902-ben avatták fel, felújítása 2009 nyarán kezdődött el, és 2010 novemberében kellene befejeződnie.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2010-11-02: Máról holnapra - Simó Erzsébet:

Elkopott a színes ernyő

Antal Árpád polgármester, Sepsiszentgyörgy RMDSZ-szervezetének elnöke lemondását fontolgatja — derült ki hét végi nyilatkozatából. Nem ellenfelei hozták ki a sodrából, hanem — mit ad Isten — politikai eszmetársai.
2010-11-02: Közélet - :

Januárban jöhet az újabb IMF-részlet

Az IMF, az EB és a Világbank küldöttsége szakértői szinten megállapodott a Romániának szánt készenléti hitelmegállapodás hatodik kiértékeléséről.