Nagyobb biztonságért

2010. november 2., kedd, Közélet

Lakásbiztonságot növelő kampányt tart a rendőrség október 20. és december 10. között, mivel elemzéseik szerint minden ötödik lopást a lakástulajdonos hanyagsága — a nyitott ajtó — tett lehetővé.

Ezekben a hetekben tehát próbálják a legegyszerűbb vagyonvédelmi szabályokat népszerűsíteni: Sepsiszent­györgyön és Kézdivásárhelyen lakótársulási gyűléseken vesznek részt a bűnmegelőzési osztály munkatársai, szórólapokat osztogatnak az ajánlott óvintézkedésekkel, versenyt szerveznek az erre kapható lakóközösségek között, és kisfilmet is bemutatnak a helyi tévécsatornákon. Idén országszerte nőtt a lopások száma, és bár Háromszéken tavalyhoz képest kevesebben estek áldozatul a ,,barátkozó" idegeneknek, még mindig nagy számban emelnek el pénzt és kisebb tárgyakat (ékszert, telefont, villamos készüléket, kabátot stb.) az alkalmat leső lakástolvajok. A pórul jártak többsége egyedül élő, 45—70 év közötti. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1404
szavazógép
2010-11-02: Közélet - :

Új diáklap

Kavarkád címmel — egy év szünet után — újraindult a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diáklapja.
2010-11-02: Közélet - :

Szivattyúkat vegyenek

Az árvízveszélynek kitett polgármesteri hivataloknak vízszivattyúkat kellene beszerezniük, a nyári áradások bizonyították, nagy segítséget jelenthetnek az amúgy nem nagyon drága készülékek — fejtette ki György Ervin prefektus.