Szivattyúkat vegyenek

2010. november 2., kedd, Közélet

Az árvízveszélynek kitett polgármesteri hivataloknak vízszivattyúkat kellene beszerezniük, a nyári áradások bizonyították, nagy segítséget jelenthetnek az amúgy nem nagyon drága készülékek — fejtette ki György Ervin prefektus.

Kevés község rendelkezik saját szivattyúval, és a készenléti felügyelőség műszerei nem voltak elegendőek, no meg az iszapot sem tudták eltávolítani azokkal, sokan sokszor kérték és kapták kölcsön a rétyiek által beszerzett pumpákat. Egy ilyen, már bizonyítottan bevált szivattyú nem kerül többe 2500 lejnél, ami túl nagy kiadás egy községházának — véli a kormánybiztos. Ugyanakkor a megyének nagy teljesítményű szivattyút is be kell szereznie, eddig Brassóból kérték el, de jó lenne, ha vagy a készenléti felügyelőség, vagy a megyei önkormányzat vásárolna egyet. (-kas)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1401
szavazógép
2010-11-02: Közélet - :

Nagyobb biztonságért

Lakásbiztonságot növelő kampányt tart a rendőrség október 20. és december 10. között, mivel elemzéseik szerint minden ötödik lopást a lakástulajdonos hanyagsága — a nyitott ajtó — tett lehetővé.
2010-11-02: Közélet - :

Elhunyt a dobollói alpolgármester

A hét végén alpolgármester nélkül maradt Dobolló, szombaton elhunyt az SZDP színeiben megválasztott Mihail Vrânceanu.