Sport

2010. november 3., szerda, Sport

Sepsi FC—Székelyudvarhely SK 2—3 (1—2)
Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 650 néző. Vezette: Andrei Ioniţă és Marius Mititelu (Bukarest). Sepsi FC: Grigoraş—Bujdosó, Máté, Mánya, Pânzaru—Kisgyörgy, Benede, Bocz, Farkas, Şerban, Ţicalo, Călugăreanu. Edző: Tót Csaba. Udvarhely: Scurtu—Csoma, Kovács, Birtalan, Szabó—Réti, Tekeres, Dénes, Biró, Cojocaru, Képíró, Zelch. Edző: Jakab Zoltán. Gólszerzők: Mánya (11.), Máté (40.), illetve Csoma (5., 8.), Tekeres (26.). Sárga lap: Birtalan (20.). Piros lap: Călugăreanu (7.). Kapura rúgás: 45—15 (kapu területére: 27—10). Szöglet: 22—3. Szabálytalanság: 6—10.

A teremlabdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában a székely rangadó első percei az ismerkedés jegyében teltek, de ezt követően felgyorsult a játék, amit a vendégek tudtak a legjobban kihasználni. Az 5. percben udvarhelyi ellentámadás végén Birtalan hozta remek helyzetbe Csomát, aki pár méterről nem hibázott (0—1). A 7. percben Călugăreanu utolsó emberként szabálytalankodott, s Csoma másodszor is megzörgette az emberhátrányba került zöld-fehérek hálóját (0—2). A két, gyorsan esett találat után a folytatás már csak rólunk szólt, s a 11. percben Mánya gólra váltotta a sokadik szentgyörgyi helyzetet (1—2). A szünet után tovább folytatódott az SK kapujának ostroma, de találatot újfent csak a vendégek tudtak lőni. A 26. percben sorozatos Scurtu-bravúr után Tekeres kontrából újból kétgólosra növelte a hargitaiak előnyét (1—3). A mérkőzés hátralévő részében a házigazdák irányították az összecsapást, Tót Csaba tanítványai többet is birtokolták a labdát, ám ez nem volt elég semmire. A végjátékban mezőnyjátékosra cserélte kapusát a Sepsi FC, Máté révén eredményesek is voltunk (2—3), s majd pár pillanattal a vége előtt Pânzaru által közel álltunk az egyenlítéshez is. A futsalt is gólra játsszák, a győzelemhez pedig kell egy kis szerencse. Dicséret illeti mindkét csapat játékosait, mivel a szentgyörgyiek győzni akarásból, az udvarhelyiek pedig védekezésből vizsgáztak jelesre.


Lénárt Paula az U16-os válogatottban
Az elmúlt hét végén a Román Kosárlabda-szövetség Gyulafehérváron válogatást tartott az új U16-os korosztályos lányok számára, akikből összeáll az a nemzeti csapat, amely a 2011 nyarán az Eb-n, majd 2012-ben a vb-n képviseli az országot. A két napon át tartó megmérettetésen Románia ötven, 1995—1996-ban született kosárlabdázója vett részt, az ügyességi próbák mellett, 1—1, 2—2, valamint 3—3 elleni játékban kellett bebizonyítaniuk ügyességüket, rátermettségüket a szövetségi edzők előtt, és hogy ki érdemli meg az egyhetes edzőtábort. A kézdivásárhelyi KSE-t Lénárt Paula képviselte, és annak ellenére, hogy egy évvel kisebb korosztályt képvisel, remekül teljesített, sikerült felküzdenie magát a legjobbak közé.


Labdarúgás
Ma újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. A G-csoportban a sorozat történetének két legeredményesebb csapata, az olasz AC Milan és a spanyol Real Madrid találkozik egymással, míg az E-csoportban a kincses városbeli CFR a Bayern Münchent fogadja. A program: E-csoport: Kolozsvári CFR—Bayern München (21.45 óra, TVR1), FC Basel—AS Roma. A csoport állása: 1. Bayern München 9 pont, 2. Basel 3 p. (5—5), 3. Cluj 3 p. (5—6), 4. Roma 3 p. (3—6); F-csoport: MSK Zilina—Olympique Marseille, Chelsea—Szpartak Moszkva. A csoport állása: 1. Chelsea 9 pont, 2. Szpartak Moszkva 6 p., 3. Olympique Marseille 3 p., 4. MSK Zilina 0 p.; G-csoport: AC Milan—Real Madrid, AJ Auxerre—Ajax Amsterdam. A csoport állása: 1. Real Madrid 9 pont, 2. Milan 4 p. (3—3), 3. Ajax 4 p. (3—4), 4. Auxerre 0 p.; H-csoport: Partizan Beograd—Braga, Sahtar Donyeck—Arsenal. A csoport állása: 1. Arsenal 9 pont, 2. Sahtar Donyeck 6 p., 3. Braga 3 p., 4. Partizan Beograd 0 p.
Összeállította: Tibodi Ferenc

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2010-11-03: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Színház
A sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház társulata ma 18 órától a stúdióteremben, csütörtökön 16 órától Kovásznán a városi művelődési házban játssza az Îngerul şi Floarea (Az Angyal és a Virág) című, Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című könyvének színpadi adap­tációját Mirela Bucur rendezésében. A sepsiszentgyörgyi elő­adásra helyet előjegyeztetni a 0267 315 324-es telefonon lehet.
2010-11-03: Magazin - József Álmos:

Ilyennek látták a várost

Bardóczy Magda 2002-ben készült festménye
Sepsi-Szent-György székes helye nemzetes Sepsinek,
Világ végzetekor lesz vége törvényének.
Luthernek hogy megtérének, de semmit sem tének
Város elől az törvénnyel elsőbb helyre mennek.
Zonda Tamás 1: Egynémely Háromszéki Falvakról, 1675