Háromszék legrendezettebb települése Két kézdiszéki dobogós

2010. november 3., szerda, Közélet

A Székelyföld legrendezettebb települése verseny háromszéki szakaszán a megmérettetésre benevezett tíz község közül Bodok nyerte el az első helyezést és az ezzel járó ötvenezer lejes díjat.

Tegnap Baka Mátyás megyei önkormányzati képviselő Gelencén a községházán (képünk) Tamás Sándor megyeitanács-elnök nevében átnyújtotta Szakács Tibor polgármesternek a második díjasnak járó oklevelet, melyhez 30 000 lejt kapnak köz­ségszépítésre. A harmadik díjat és a 20 000 lejt Bereck kapta. A megyei tanács díszoklevelét Dimény György megyei önkormányzati képviselő adta át Dimény Zoltán polgármesternek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-11-03: Közélet - Iochom István:

Lebontották a keményítőgyárat (Kézdivásárhely)

A keményítőgyárban — akkori nevén Keményítő- és Glukózgyárban — 1970-ben indult be teljes kapacitással a termelés. Amidex Rt. néven 1990 után 190 000 részvénnyel magánosították. Az Easts­tarch multinacionális cég 2001-ben vásárolta meg a többségi részvénycsomagot.
2010-11-03: Közélet - :

Visszautalt jogszabályok

Traian Băsescu nem hirdeti ki az alapélelmiszerek csökkentett áfájáról és a romániai nyugdíjak többségének adómentessé tételéről szóló törvényeket. A jogszabályokat visszautalja a parlament hatáskörébe.