Memetikus szendvics a Magmában

2010. november 3., szerda, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér­ben tegnap este megnyílt Rareş Moldovan és Kozma Levente (avagy: N.E.U.R.O és KOZOMA) MEME című kiállítása.

A mémek világán alapuló tárlaton az alkotók, élve e létező jelenség változataival (agyunkba vírusként beférkőző történések, ingerek, dalok stb.), erős, hatásos, falra festett grafikákat, objekteket mutatnak, főként a mai fiatalokat foglalkoztató, a nagyvilágban újra reneszánszukat élő képregények, tudományos-fantasztikus megjelenítések eszköztárából építkezve. A tárlatot önálló akcióval megnyitó Ştefan Tiron a kiállítás katalógusában ,,vészharang-kongató" szándékkal tesz említést ,,a mémekről és egy önfertőzött memetika hatásairól", ,,memetikus szendvicsként" emlegetve mindazt, amit az ígéretek, illúziók világából nap mint nap elfogyasztunk. (mózes)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1399
szavazógép
2010-11-03: Közélet - Váry O. Péter:

Kibabráltak az önkormányzattal (Pereskedés bódékért)

Perek sorozata zajlik azzal a vállalkozóval, aki nyílt versenytárgyaláson többet ígért a sepsiszentgyörgyi Europiac butikjaiért, mint a város önkormányzata ― ismertette Antal Árpád András polgármester.
2010-11-03: Közélet - :

Munkabeszüntetés csak jövő héten

Háromszéken egyetlen szakszervezetnél sem jegyeztek tegnap olyan bejelentést, miszerint bármely intézmény alkalmazottjai csoportosan csatlakoznának a mára meghirdetett négyórás munkabeszüntetéshez.