Munkabaleset a mezőn

2010. november 5., péntek, Közélet

Halálos baleset történt szerda délután Kökös határában: az 55 éves O. Gyula műtrágyaszórás közben próbálta megtisztítani a traktorhoz csatolt, elakadt forgó alkatrészt, és a szerkezet elkapta.

A traktort vezető falustársa próbálta kihúzni a kések közül, de már késő volt, a férfi helyben életét vesztette. Az esetet a 112-es sürgősségi számon jelentették be, és a hatóságok rövid idő múlva meg is kezdték a vizsgálódást. A munkaügyi felügyelőség szerint a traktor után kötött, forgó műtrágyaszórót nem állították meg, hanem működés közben nyúlt hozzá az áldozat. A történteket nem lehet munkabalesetnek minősíteni, mert a két férfi nem állt szerződéses viszonyban, hanem kölcsönösen segítették egymást a mezei munkában. Az 52 éves, képzett traktorista mégis felelős, mert tudnia kellett volna, hogy mozgó berendezéshez veszélyes hozzányúlni. A rendőrség még nem zárta le a nyomozást, nem tisztázott minden részletet — egyelőre annyit közöltek, hogy az elhunyt eddig ismeretlen körülmények között bemászott a szórógépbe, a traktorista pedig maga is megsérült, amikor megpróbálta kimenteni szerencsétlenül járt társát. (demeter)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2010-11-05: Közélet - :

Letölthető program szerzői jogdíjasoknak

Az országos munkaerő-foglalkoztatási ügynökség honlapján (www.anofm.ro) közzétették a Declsom-program legutóbbi, 11.0.4. számú letölthető változatát, ez lényeges módosításokat tartalmaz a civil szerződéssel vagy szerzői jogdíjjal foglalkoztatottak számára — közölte a megyei munkaerő-hivatal.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Hugó, a halál, a drog és mi magunk

Az egyedüllét nem magány! — ez Hugó jelmondata. Merthogy — magyarázta nekem minden egyes alkalommal, amikor az utcán találkoztunk — sokan vannak az Ég alatt, akik sziporkáznak a társaság élén, és aranyosak meg szépek, de otthon a magány erős és gonosz ördöge marcangolja szét perceiket.