Ne dobd ki a könyveket!

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

A környezettudatos életmód része a papír újrahasznosítása is. Mielőtt azon­ban bármit is a papírgyűjtőbe raknánk, gondolkozzunk el azon, nem tudják-e mások valamire használni.

Ne dobd ki a megunt könyveid! Juttasd el hozzánk, hogy másoknak is legyen lehetőségük elolvasni. A Zöld Nap Egye­sület október végétől elhatározta, hogy könyv­gyűjtésbe kezd. A gyűjtés december végéig tart. Kézdivásárhelyen a bolhapiacon (minden hónap utolsó szombatján rendezi meg a kézdivásárhelyi sportiroda) lehet leadni a könyveket a Zöld Nap-asztalnál. Bővebb információt a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail címen vagy a 0766 611 066-os telefonon kaphatsz.
Hova is kerülnek a könyvek?
Grácból a Zöld Nap azt a hírt kapta, hogy nagy az igény a magyar nyelvű könyvekre. A legtöbb gráci magyar a távolság és a történelmi beidegződések miatt egyáltalán nem, vagy nehezen jut hozzá a magyar kiadványokhoz. A begyűlt könyveket jövő év elején szállítják Grácba, osztrák nevén Grazba, amely egyetemi városként régóta fogad magyarokat. Az 1956-os események után ide települők leszármazottjai, unokái, és a később kitelepültek körében is fontos a magyar nyelv és kultúra megőrzése. Ennek elsőrendű feltétele a gyerekek oktatása mellett a magyar nyelvű könyvtár. 2010 tavaszán született a Gráci Magyar Gyermek- és Ifjúsági Könyvgyűjtemény ötlete, amelynek őszre már honlapja is készült: http://www.magyik.net, adományokból pedig kétszáz kötet a ,,vagyona".
A könyvgyűjtemény nem titkolt célja a kortárs magyar gyermek- és ifjúsági irodalom megszerettetése, eljuttatása a Grácban és környékén élő gyerekekhez, kétnyelvűségük erősítése mellett a magyar irodalmi kultúrkincs megismertetése.


Németh Eszter, Ráduly Attila

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Még egy esély

Az idén R. betöltötte a tizenhetet. A tanévet jó jegyekkel kezdte. Sokat olvas, mert úgy gondolja, csak úgy érhetünk el valamit az életben, ha tájékozottak vagyunk.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Öko-diáksüti

Vegyél egy adag erdélyi, magyarországi, hollandiai és franciaországi lelkes diákot meg néhány tevékeny tanárt. Lásd el őket nyelvtudással úgy, hogy ne legyen mindnyájuk által jól beszélt közös nyelvük.