Megújul a Turulmadár

2010. november 6., szombat, Kovakő - diákmelléklet

Csernátonban került sor a Kapcsolódj be, és cselekedj! elnevezésű helyi szintű képzésre, amelyen a Turulmadár Egyesület tagjai vettek részt.

A háromnapos program során a résztvevők olyan stratégiai elemeket ismerhettek meg, mint az önkéntesség, az oktatás fontossága, a lelki egyensúly és béke fenntartása, kulturális nevelés és helyi öntudat. A Turulmadár Ifjúsági Iroda megyénkben a második szervezet, melyet az Európai Önkéntes Szolgálat hivatalosított, és így nemzetközi önkéntes programokban vehetnek részt a fiatalok.
Az iroda új működési és programstratégiájának megvalósítása a teljesen megújult csapatra és elnökségre hárul. Az új elnök Furus Le­vente, alelnök Szabó Adél Júlia és Kis Hu­nor Pál. A programot a Fiatalok Lendületben helyi kezdeményezések 1.2 -es alpontja támogatja, melyből az elmúlt három évben eddig csak két szervezetnek sikerült támogatást lehívnia megyénkben. Az elnyert összeg 5133 euró.


Kozma Kinga

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Öko-diáksüti

Vegyél egy adag erdélyi, magyarországi, hollandiai és franciaországi lelkes diákot meg néhány tevékeny tanárt. Lásd el őket nyelvtudással úgy, hogy ne legyen mindnyájuk által jól beszélt közös nyelvük.
2010-11-06: Kovakő - diákmelléklet - :

Bezzeg az én időmben

Szüleink szokták mondani, amikor elégedetlenek gyermekeik, hogy bezzeg az én időmben nem volt ez, nem volt amaz, most már így születnek a mai fiatalok.