Sport

2010. november 6., szombat, Sport

Labdarúgás
* A IV. liga 12. fordulójának mérkőzései (ifik 12, felnőttek 14 óra): ma: Perkő—Gelence, Zágon—Uzon, Bodok—Ko­vászna, Bölön—Ozsdola, Bereck—Illyefalva, Barót—Szita­bodza; vasárnap: Csernáton—Dálnok, Papolc—Bardoc.


* Az V. liga hét végi meccsei (ifik 12, felnőttek 14 órakor): Kökös—Torja, Réty—Nemere, Árkos—Hidvég, Nagybacon—Nagyajta, Bodzaforduló—Kommandó, Szotyor—Maksa.
* Az élvonalbeli futballbajnokság 14. fordulójának mérkőzései: ma Pandurii—Marosvásárhely (14 óra, GSP TV), Astra—Brassói FC (18 óra, GSP TV), Temesvári FC—FC Vaslui (20.30 óra, DigiSport); vasárnap: Sportul Studenţesc—Kolozsvári U (14 óra, DigiSport), Kolozsvári CFR—Dinamo (20 óra, Antena 1); hétfőn: Brăneşti—Urziceni (17 óra, GSP TV), Rapid—Steaua (20.30 óra, DigiSport). A pénteki Gázmetán—Beszterce és Craiova—Galaci Oţelul találkozó lapzárta után ért véget.
* Megtört a steauás átok. A fővárosi együttes csütörtökön este 3—1-re győzte le a holland Utrechtet az Európa Liga negyedik játéknapján, és ezzel a katonacsapat a nemzetközi porondon egy 26 mérkőzése tartó nyeretlenségi sorozat végére tett pontot. A hazai közönség előtt szereplő Steaua góljai Gardoş és Stancu (2) nevéhez fűződnek, s a tegnapelőtti győzelem révén Marius Lăcătuş tanítványai a K-csoport rangsorának második helyére léptek elő.
* Negyedik mérkőzését is elveszítette a Debrecen labdarúgócsapata az Európa Ligában, miután csütörtökön 3—0-s vereséget szenvedett a Dzsudzsák Balázzsal felálló PSV Eindhoven otthonában. A hajdúsági alakulat így biztosan búcsúzik a sorozattól.


Kézilabda
Az eredetileg meghirdetett 11.30 óra helyett valamivel korábban, 11 órától rendezik meg ma az MSC—Alexandria férfi A-osztályos kézilabda-mérkőzést a pontvadászat visszavágójának első fordulójában. Vasárnap 10 órakor az MSC-s lányok Te­mesvárt fogadják a szintén A-osztályos küzdelemsorozat visszavágója második fordulójában. A kézilabdás hétvégét 12.30 órakor ifjúsági I-es találkozó zárja, amelyen a Sepsi­szent­györgyi ISK a Brassói Junior alakulatát látja vendégül. A meccseknek a Szabó Kati Sportcsarnok ad otthont. Hajrá, Szentgyörgy!


LeBron James is játszana az olimpián
Néhány nappal Kobe Bryantet követően az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi két szezonjának legértékesebb játékosa, LeBron James is jelezte, hogy szívesen játszana a 2012-es olimpián az amerikai csapatban. A Miami Heat sztárjátékosa csütörtökön nyilatkozott a válogatottal kapcsolatos terveiről. A szövetségi kapitánynak megvan a számom, csak hívnia kell, és jövök — mondta a 25 éves kosaras. Az elmúlt napok nyilatkozatai alapján a címvédő amerikai nemzeti együttes a 2008-as játékokhoz hasonló, bombaerős kerettel érkezhet a londoni olimpiára, ugyanis az idei világbajnokságot lemondó sztárok közül Bryanten és Jamesen kívül Carmelo Anthony és Chris Paul is arról értesítette Mike Krzyzewski szakvezetőt, hogy számíthat rájuk. Az amerikaiak az idei vb-re a neveket tekintve egy kifejezetten ,,szürke" alakulattal érkeztek, ám az Oklahoma fiatal ,,pontzsákjának", Kevin Durantnak a vezetésével nagyon magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel szerezték meg az aranyérmet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1383
szavazógép
2010-11-06: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum Gyár­fás Jenő Kép­tárában ma 11 órakor Szücs György művészettörténész megnyitja Vargha Mihály Bálványok című kiállítását, majd Kozma Má­ria főszerkesztő bemutatja a Pallas-Akadémia Könyv­kiadó gon­dozásában megjelent, az alkotó munkásságát ismertető könyvet. Házi­gazda: Sántha Imre Géza művészettörténész.
2010-11-06: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

A tegnapi Máért a holnapért

A magyar nemzetet becsületsüllyesztőbe taszigáló kormány hat évvel ezelőtt holtvágányra állította a magyarság egészének ügyeit (az anyaországiak, a határon kívüliek, az emigrációba kényszerültek) legalább a kölcsönös konzultáció szintjén felvállaló fórum, a Máért működését.