Civil híradóCabiria Egyesület

2007. október 27., szombat, Magazin
Alakulás éve: 1994

Tevékenységi terület: kultúra, ifjúság

Küldetés : a fiatalok bevonása a művészi-minőségi filmek világába, az érdeklődés felkeltése és fenntartása.

A Cabiria Egyesület fő célja az európai és az egyetemes filmtörténet rendkívüli, kivételes alkotásainak bemutatása, a klasszikusoktól az alternatívig, az alkotás ösztönzése a vizuális és filmművészet területén, valamint ezzel kapcsolatos adatbázis létrehozása és fenntartása. Ezen eszközök segítéségével a fiatal nemzedék vizuális neveléséhez és a helyi közösség kulturális életéhez szeretnének hozzájárulni. E cél érdekében az egyesület tágabb teret biztosít a fiataloknak, akik érdeklődnek a filmes szakma iránt, aktívan részt szeretnének venni olyan tevékenységekben, amelyek fejlesztik azokat a készségeket, melyekkel a média világában érvényesülni tudnak.

Főbb tevékenységek: filmklub működtetése, filmes táborok szervezése, táborokban való részvétel kül- és belföldön. A tizenhárom éve működő Cabiria filmklub a jövőben is folytatni szeretné tevékenységét, igényesen válogatva mind a filmtörténeti klasszikusok, mind a legújabb filmek közül. Interkulturális és multikulturális kapcsolatok kialakításában jelentős szerepet játszik a vizuális művészet, ezen belül a mozgóképkultúra, amely a nyitott társadalom egyik alappillére.

Elérhetőség:

telefon: 0267/318 155,

e-mail: cabiria@planet.ro, melkuhn2000@yahoo.com.

Banki adatok:

számlaszám: RO45 RNCB 0124 0380 1216 0001

adószám: 16891199.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-10-27: Magazin - Ferencz Csaba:

Klasszikusok nyomában (Session Jazz Band)

A zenei műsorok kínálatában itthon, de már Magyarországon is egyre többször bukkan fel a sepsiszentgyörgyi Session Jazz Band zenekar neve. Az együttes ,,érett be", vagy a műfaj, vagyis a klasszikus dzsessz vált ismét népszerűvé? — erre kerestük a választ a zenekar alapítóival.
2007-10-27: Magazin - x:

Újjászületett a grund

Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regénye megjelenésének századik évfordulója tiszteletére újjászületett Nemecsek grundja Józsefvárosban.