Mi van II. Erzsébet táskájában?

2007. október 31., szerda, Magazin

A női kézitáskák eklektikus tartalma mindig felkeltette a férfiak kíváncsiságát, ám a kérdés államtitokká nő, ha tulajdonosa királynő. Mit hord a táskájában II. Erzsébet? A válasz egy könyvben található, amely nemrégiben jelent meg Nagy-Britanniában Phil Dampier és Ashley Walton tollából.

Pénz, csekkfüzet, hitelkártya, kulcs, útlevél nincs benne. Van viszont karamell, csokoládé, keresztrejtvény, melyet munkatársai mindennap kivágnak számára a lapokból. Ezeken kívül családi fényképek, egy tükör, amelyet Fülöp hercegtől kapott házassági évfordulójukra, és néha fényképezőgép, mert II. Erzsébet imád fotózni ― írta az El País spanyol napilap. A táska fülén S alakú kampó található, melynek segítségével oda tudja erősíteni asztalhoz vagy székhez, hogy ne kelljen a földre raknia. A szerzők azt is elárulták, hogy a királynő a táskával jelez kísérőinek, akik tudnak olvasni elhelyezésének módjából. Aszerint, hogy hol vagy hogyan áll, jelentheti egy esemény, például egy vacsora végét, vagy egy érdektelen beszélgetésnek valamilyen ürüggyel való félbeszakítását.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1313
szavazógép
2007-10-31: Magazin - x:

Műuszonyt kapott a delfin

Műuszonyt kapott elvesztett farka helyett egy fiatal palackorrú delfin Floridában ― olvasható a Daily Mirror brit bulvárlap internetes oldalán.
2007-10-31: Magazin - x:

Magán közlekedési lámpa

A szibériai Krasznojarszkban magán közlekedési lámpát helyeztek üzembe. Helyi cégtulajdonosok már jó ideje kérvényezték, hogy közlekedési lámpa segítse a kijutást a forgalmas főútra az ipari területről, ahol vállalataik üzemelnek.