Műuszonyt kapott a delfin

2007. október 31., szerda, Magazin

Műuszonyt kapott elvesztett farka helyett egy fiatal palackorrú delfin Floridában ― olvasható a Daily Mirror brit bulvárlap internetes oldalán.

A kétéves nőstény delfin rákcsapdába gabalyodott, s a farka annyira megsérült, hogy amputálni kellett. Miután egy helyi akváriumban meggyógyult, a farokuszony nélküli jószág új úszóstílust alakított ki, amely átmenetet képezett egy aligátor és egy cápa úszótechnikája között. A floridai szakemberek attól tartottak, hogy ez az úszási technika gerincsérülést okoz, ezért úgy döntöttek, hogy a delfin műuszonyt kap, méghozzá olyat, amelyet egy emberi protéziseket gyártó cég állított elő szilikonból és titánból. Jelenleg újdonsült farkával tanul úszni a kis delfin a floridai Clearwaterben található tengeri központban. A farkat azonban bizonyos időközönként újra kell tervezni, ahogy a delfin egyre nagyobb lesz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-10-31: Magazin - x:

Négyszáz éves kagyló

Megtalálták a Föld feltehetően leghosszabb életet megélt állatát, egy kagylót, amelyet Izland partjainál hozott felszínre a víz.
2007-10-31: Magazin - x:

Mi van II. Erzsébet táskájában?

A női kézitáskák eklektikus tartalma mindig felkeltette a férfiak kíváncsiságát, ám a kérdés államtitokká nő, ha tulajdonosa királynő. Mit hord a táskájában II. Erzsébet? A válasz egy könyvben található, amely nemrégiben jelent meg Nagy-Britanniában Phil Dampier és Ashley Walton tollából.