Civil híradó: Baróti Szent Adalbert Egyesület

2007. november 3., szombat, Magazin

Alakulás éve: 2005

Tevékenységi terület: ifjúság, vallás, kultúra

Küldetés: az ifjúság keresztény életre nevelése

A Baróti Szent Adalbert Egyesület közhasznú, nonprofit jellegű szervezet, mely Erdővidék központjában tevékenykedik. Megalakulási és működési céljai között elsőrendű helyet kap a katolikus evangelizálás, a jótékonyság, a gyermekek és fiatalok keresztény életre nevelése, és fontos számukra a magyar nemzeti öntudatra nevelés, történelmünk, művészetünk, kultúránk megismerése is. Ezeket elsősorban a közösségfejlesztés, a gyermekeknek és fiataloknak közösségben való nevelése által akarják megvalósítani. Néhány példa megvalósításaikból: évente lehetőséget teremtenek ifjúsági találkozókon, lelkinapokon való részvételre; évente szerveznek keresztény ifjúsági és gyermektáborokat; az egyesület szárnyai alatt működő Baki gyermekkórusnak minden évben karácsonyi, húsvéti, valamint segélykoncerteket, hazai és külföldi turnékat szerveznek; adventi fenyőkoszorúkat készítenek, melyeket időseknek és betegeknek ajándékoznak. A jövőben szeretnének kialakítani egy helyiséget, ahol állandó tevékenységeket, programokat szerveznének: imaórát, irodalmi kört, kézműves-foglalkozásokat, filmvetítést, hasznos szabadidős programokat. Céljuk egy civil iroda létrehozása, amely összefogná az erdővidéki civil szervezeteket, önkéntesek hozzájárulásával szakmai és anyagi segítséggel támogatná azokat a civil szférában felmerülő kérdések megoldásában, pályázatírásban, partnerkapcsolatok kialakításában, az EU-források kihasználásában. Partneri kapcsolatokat óhajtanak létrehozni hasonló hazai és külföldi szervezetekkel, és szeretnének minél több embert bevonni az egyesület tevékenységeibe.

Elérhetőségi adatok:

telefon: 0267/351 489, 0744 351 489

e-mail: barotiszentadalbert@yahoo.com

Banki adatok:

számlaszám:

RO19RNCB0125009046700001

adószám: 17612055

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1314
szavazógép
2007-11-03: Múltidéző - Egyed Ákos:

A székelyek eredetéről és megtelepedéséről

A székelyek a Habsburg-birodalomban
A Rákóczi-szabadságharc után a Habsburgok hatalma mind Magyarországon, mind Erdélyben megszilárdult. Erdély a Diploma Leopoldinum szerint megtartotta különállását Magyarországtól, s látszólag önálló, voltaképpen Bécsből irányított kormányzatot kapott. A kormányzást a Gubernium (Főkormányszék) intézte, amelynek élén a gubernátor, azaz főkormányzó állt. Az erdélyi kancelláriát rövidesen Bécsbe költöztették, hogy a Birodalom központi kormányzatához közelebb legyen.
2007-11-03: Magazin - x:

Az MTV Europe díjazottjai

Avril Lavigne kanadai énekesnő kapta az év legjobb szólóelőadója és a legjobb slágerért járó díjat csütörtökön este az MTV Europe Music Awards 2007. évi, sorrendben tizennegyedik díjkiosztóján. A négyszeres jelölt Justin Timberlake ezúttal díj nélkül térhet haza. Az MTV Europe regionális díjai közül Magyarországon Ákos lett a nyertes.