A karácsony mindenkié

2011. december 22., csütörtök, Közélet

Az általuk készített karácsonyfadíszekkel, jókedvvel érkeztek tegnap a sepsiszentgyörgyi Szent József katolikus templom udvarára a Néri Szent Fülöp és a Gödri Ferenc Általános Iskola diákjai.

Az őrkői roma gyermekek azért jöttek, hogy közösen díszít­sék fel a karácsonyfát, énekeljenek és egymásnak áldott karácsonyt kívánjanak. A Caritas Segély­szolgálatnak a roma kö­zösség beilleszkedését támogató programja és a Mentsétek meg a gyermekeket program munkatársai "tanítványaikat" hív­ták meg a közös karácsonyvárásra, érezzék, nemcsak a hétköz­napokon figyelnek rájuk, segítik őket a tanulásban, nevelik, fej­lesztik, viselkedési szokásaikon javítanak, hanem arra is meg­tanítják, hogyan örvendjenek együtt a kis Jézusnak.(fekete)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 221
szavazógép
2011-12-22: Közélet - Iochom István:

Az első ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásár

Több mint ezer gyermek, kirakodó és bámészkodó fordult meg a múlt hét végén a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet és a Bokor Tibor szenátori irodája által szervezett ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásáron a kézdivásárhelyi Vigadóban.
2011-12-22: Közélet - :

Rendőrök angyala

Tegnap Csutak András rendőrfőnök-helyettessel az élen a kézdivásárhelyi rendőrök százötven karácsonyi csomagot ajándékoztak a város két elhelyező központja állami gondozottjainak, valamint a nyujtódi és a sárfalvi családi otthonok kis lakóinak.