Az első ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásár

2011. december 22., csütörtök, Közélet

Több mint ezer gyermek, kirakodó és bámészkodó fordult meg a múlt hét végén a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet és a Bokor Tibor szenátori irodája által szervezett ifjúsági hagyományőrző karácsonyi vásáron a kézdivásárhelyi Vigadóban.

A tesz-vesz asztalon elkészült karácsonyi díszek és egyéb "mesterművek" száma is több százra emelkedett, a gyermekek munkáiból díszítették fel a karácsonyfát. A Vigadó kistermében tizennégy kirakodó – köztük számos kezdő kézműves – várta minden földi jóval az egyre csak érkező kicsiket.
A hétvége folyamán délutánonként sem pihentek a rendezvény önkéntesei (a Nagy Mózes Líceum és a Bod Péter Tanítóképző, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kézdivásárhelyi tagozatának diákjai, illetve a szentkatolnai Bakk Endre Cserkészcsapat tagjai): a délelőtti barkácsolás mellett a látogatók szórakoztatását is magukra vállalva, hol vásári manóként, hol énektanulással, hol mesemondással idézték a karácsonyi hangulatot a látogatók örömére. A csütörtöki megnyitó után a Molnár Józsiás-iskola diákjai a régi zenekar kíséretével, Ábri Béla irányításával indították az előadás-sorozatot, majd a Petőfi Sándor-iskola diákjai szavaltak. Záró­akkordként a Nagy Mózes Elméleti Líceum kórusa is előadással szórakoztatta az érdeklődőket. Az Apor Péter Iskolaközpont tanulói pénteken népi táncok betanítását vállalták, míg a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár munkatársai szombaton elmúlt idők téli ünnepeibe kalauzolták az ifjúságot. A rendezvény a Boldog Özséb Katolikus Közösség ifjúsági egyesülete közreműködésével meghitt, gyertyafényes karácsonyi énektanulással zárult. Imre Melinda, a kézművesvásár és -kiállítás ötletgazdája, a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szer­vezet tagja meg­elégedés­sel nyugtázta: "Nagy munka volt megszervezni és megvalósítani a kézdiszéki ifjúság hagyományőrző karácsonyát, de támogatóinknak és önkénteseinknek köszönhetően sikerült olyan rendezvényt tető alá hozni, melyet kétségkívül érdemes megismételni minden évben." Illés Andrea, a szervezet elnöke elmondta: a Szegények karácsonya ezzel még nem ért véget, az elkövetkező napokban sor kerül az összegyűlt adományok szétosztására Kézdivásárhelyen, valamint Felső-Háromszék falvaiban a nehézsorsú családok és idősek között. A Szegények karácsonya akció részeként Olosz Ger­gely képviselő néhány kézdivásárhelyi vállalkozóval közösen 581 élelmiszercsomagot oszt ki ezen a héten.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 222
szavazógép
2011-12-22: Közélet - Bokor Gábor:

Utászokat várnak Kovásznára

Tegnap reggelre arasznyi hó lepte el az orbaiszéki utak nagy részét. A jelek szerint az útügyet december közepén is váratlanul érte a havazás – Kovásznáról Zabola felé még tíz órakor is csak nagy elővigyázatossággal, csigatempóban lehetett haladni.
2011-12-22: Közélet - :

A karácsony mindenkié

Az általuk készített karácsonyfadíszekkel, jókedvvel érkeztek tegnap a sepsiszentgyörgyi Szent József katolikus templom udvarára a Néri Szent Fülöp és a Gödri Ferenc Általános Iskola diákjai.